Smakebit på en søndag

Her kommer årets første smakebit! Jeg er i full gang med å lese boka Beautiful Creatures av Kami Garcia, og så langt liker jeg den veldig godt. Skal ikke gå inn i detaljer, siden jeg har planer om å endelig skrive bokomtaler igjen.

Amma always spoke in riddles, and she never gave you anything more than that. I hadn’t been to her house in Wader’s Creek since I was a kid, but I knew most of the people in town had. Amma was the most respected tarot card reader within a hundred miles of Gatlin, just like her mother before her and her grandmother before her. Six generations of card readers. Gatlin was full of God-fearing Baptists, Methodists, and Pentecostals, but they couldn’t resist the lure of the cards, the possibility of changing the course of their own destiny. Because that’s what they believed a powerful reader could do. And Amma was nothing if not a force to be reckoned with.

Sometimes I’d find one of her homemade charms in my sock drawer or hanging above the door of my father’s study. I had only asked what they were for once. My dad teased Amma whenever he found one, but I noticed that he never took any of them down. “Better safe than sorry.” I guess he meant safe from Amma, who could make you plenty sorry.

Du finner flere smakebiter i Maris fine blogg, som jeg er glad er tilbake etter juleferie!

34 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

 1. Så hyggelig velkomst etter en lang juleferie, Elin. Tusen takk for det og for at du deler en smakebit med oss i dag, selvsagt 🙂

  Søsteren min leste Beautiful Creatures for bare et par uker siden og hun var ikke kjempeimponert, men hun leste den norske oversettelsen og følte delvis at det kunne ha noe av skylden. Det blir spennende å se hva din dom over boken blir. Ha en strålende søndag.

 2. Förmodligen ännu en genre som jag inte brukar läsa. Det är kul att få tips om de böckerna också, kanske ger jag mig på någon av dem någon gång 🙂

 3. Spennende smakebit, er spent på å høre hva du syntes om den! Kanskje dette er noe jeg bør få lest også? Ha en fin søndag og tusen takk for smakebiten!

 4. Takk for smakebiten! 🙂
  Denne boken har stått på hyllen min lenge, men jeg har ikke plukket den opp enda. Jeg har hørt en del ulike meninger om boken, så jeg gleder meg til å lese omtalen din når du er ferdig 🙂
  Ha en fin søndag!

 5. En fin smakebit. Jeg leste denne på norsk, og selv om boken var god var den ikke så god. Nå hører jeg at de som leser den på engelsk liker den bedre, så det er nok oversettelsen.:-) Ha en fin søndag!

 6. Denne boken har min datter snakket om å lese, spesielt nå som filmen kommer i løpet av året. Så jeg tenkte å få den i hus og lest før filmen sees – virker som en spennende historie 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *