Leseåret 2016

Vi skriver 1. januar, og 2016 er forbi. Som for de fleste andre har året bydd på opp- og nedturer, men jeg har i det minste hatt et svært godt leseår. Totalt ble det 65 leste bøker, noe som er godt over et gjennomsnitlig år for min del. Mange av bøkene har jeg gikt svært godt, mens andre bøker har jeg blitt skuffet av.

En av de store leseoppturene i år kom faktisk på tampen av året. Riktignok hadde jeg forventninger om at Blodskraft skulle være en god leseropplevelse, men at Lise Forfang Grimnes skulle skrive en så spennende og god fortelling hadde jeg ikke trodd! Jeg tror dette kanskje kan kalles årets største leseopplevelse for min del.

Emma Newman har etter hvert blitt en av mine favorittforfattere, og jeg leste to av hennes nyere bøker i 2016: Planetfall, som kom ut i 2015, og A Little Knowledge, fjerde bok i Split Worlds-serien. Begge bøkene stod til forventningene og vel så det, og var svært gode leseropplevelser.

Å lese omigjen gode bøker er ikke alltid noe jeg prioriterer, selv om bøker jeg elsker stort sett er verdt å lese igjen. I 2016 tok jeg meg tid til å lese noen skikkelig godbiter, både Odinsbarn av Siri Pettersen (som var enda bedre ved annengangs gjennomlesing) og en liten bunke Jane Austen-bøker. Jeg koste meg virkelig med gjensynes av disse gode «bokvennene»!

Årets største skuffelse tror jeg må ha vært å lese The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy av Douglas Adams. Som SFF-fan hadde jeg store forventninger til boka, som rett og slett ikke ble innfridd. En annen skuffelse kom innen samme genre, nemlig Brave New World av Aldous Huxley. Dette var også ei bok som ikke stod til forventningene. Egentlig fortjener den et eget blogginnlegg, og jeg får se om jeg kommer så langt…

Ellers har det stort sett gått i gode bøker. Litt fagbøker har det blitt, men aller mest skjønnlitteratur. Mest har jeg lest på engelsk, med norsk som språk nummer to. Oversikt over alle bøkene jeg leste i 2016 finner du HER.

Hvordan var ditt leseår i 2016?


Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2007
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2007

2 kommentarer til «Leseåret 2016»

  1. Endelig nokon andre som heller ikkje vart begeistra for The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy! Vart fryktelig skuffa. Er så mange eg kjenner som har den som favoritt, men eg syns det berre var ei eit sammensurium av lange vanskelige ord…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *