Romjul i Køben

I mars var jeg i København i forbindelse med jobb, og jeg fikk ikke tid til stort annet enn å besøke biblioteker og innimellom spise litt… Da jeg fant ut at jeg skulle ta meg en liten ferietur i romjula, falt valget på København. Det var egentlig litt tilfeldig, for egentlig tenkte jeg på å reise til London, men det var til København jeg fant billige flybilletter.

Jeg ankom byen om morgenen andre juledag, fant metroen og suste avsted til hotellet jeg skulle bo på. Jeg hadde funnet et billig hotell i nærheten av Nyhavn, Hotell Sankt Annæ. Egentlig hadde jeg ikke de store forventningene til hotellet, men da jeg sjekket inn, klokka kvart på tolv på formiddagen, oppgraderte de rommet mitt fra enerom til et lite dobbeltrom, helt uten at jeg ba om det eller trengte å betale for det. Rommet var riktignok ganske lite, men standarden var OK. Det eneste jeg skulle ønske var at jeg hadde vindu ut til byen heller enn inn til lobbyen til hotellet – jeg savnet å kunne titte ut for å se hva slags vær det var.

Det ble en hyggelig tur. Jeg fikk truffet mine kusiner, som jeg ikke hadde sett på mange år (!), jeg drakk matcha for første gang, fant koselige kaféer, bokhandler og spiste god mat. Blant annet fant jeg Green Burger, som har kjempegode veganske burgere! Jeg spiste deres «Tease Buger Menu», med ost basert på kokosolje og pommes frites av søtpotet. Det var en de beste burgeropplevelsene jeg har hatt på et slikt hurtigmatsted!

Byoh Matcha Bar og matcha latte er noe jeg har funnet ut om hos Silje Alice. Dette var kanskje det beste tipset jeg hadde fått om København på forhånd. Jeg testet ut deres matcha latte med cashewmelk, og det var utrolig godt! Matcha er en slags japansk te, men smaker ikke som annen te. Den har rett og slett en egen unik smak, og det var helt himmelsk godt!

Av kaffestedene jeg var på var nok Forloren Espresso den kaffebaren jeg likte best. Det var et lite sted, men de hadde utrolig god kaffe. Håndbrygget deres var Kalita-kaffe, og de hadde tre ulike bønnetyper å velge mellom da jeg var der. Jeg besøkte også Hvitfeldt Kaffe, som hadde helt OK kaffe, og en veldig koselig atmosfære.

Bokhandelen jeg likte best å besøke i København var The Booktrader. Dette er et antikvariat/bruktbokhandler med hyllemeter på hyllemeter med bøker. Jeg kjøpte med meg fire bøker jeg hadde lyst på, og betalte tilsammen under 100 DKK! Her kunne jeg sikkert gått i timesvis og sett på bøker, men jeg er redd lommeboka ikke ville ha satt pris på det…

Da jeg satte kursen tilbake til Oslo etter tre dager i Købehavn, kjente jeg at jeg gjerne skulle hatt mere tid der. Jeg håper jeg kan reise tilbake en dag!

Her er noen bilder jeg tok i København:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
«Tease burger» på Greenburger
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Byoh Matcha Bar
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Nyter min førtse matcha latte.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
På besøk hos The Booktrader.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Koser meg med kaffe i vinduskarmen på Hvitfeldt Kaffe.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *