Category Archives: tegneserier

Norcon 27

      2 kommentarer til Norcon 27

Helgen 14. – 16. mars 2014 var jeg i Oslo for å delta på Norcon 27, en fantasy- og science fiction-festival som holdt sted på Blindern i Oslo. Tenk, tre dager fullspekket av foredrag, paneldebatter, forfattere, og prat viet til fantastisk litteratur, «med nogo attåt». Dette er langt i fra mitt første con, så jeg visste i stor grad hva… Read more »

Creatures of the Night av Neil Gaiman

De som kjenner meg vet at jeg blir litt ekstra øm i hjertet når det snakkes om Neil Gaiman. Knirk mener bestemt at jeg kan alt om denne forfatterguden, noe jeg selvsagt ikke kan, men at han er min favoritt kan ikke benektes. Creatures of the Night består egentlig av to noveller, hentet fra Gaimans antologi Smoke and Mirrors, som… Read more »

Tegneseriemuseet

På Brandbu, et lite sted i Gran kommune nord for Oslo, ligger Tegneseriemuseet i Norge. Dette museet er ei virkelig gullgruve for tegneserieelskere, men spennende og morsomme utstillinger i to etasjer! Museet ble opprettet i 1997 av Norsk Tegneserieforum, og den rikfoldige samlingen består av orginaltegninger, skisser, tegneserier, fagbøker, leketøy og en rekke annet, alt samlet inn av Tegneserieakademiet og… Read more »

The Walking Dead av Robert Kirkman

Mange av dere kjenner kanskje til TV-serien The Walking Dead, som er basert på tegneserien med samme navn? Selv har jeg ikke sett en eneste episode, men er veldig begeistret for tegneserien den bygger på. Serien, som er skapt av Robert Kirkman, handler om vår verden, og første blad kom ut i 2003. Kort fortalt handler den om politimannen Rick… Read more »

Er du tegneserieentusiast i Bergen?

Denne dumpet ned i e-postkassa mi forleden dag: Teikneserieseminar på Bergen Offentlige Bibliotek Velkommen til teikneserieseminar i auditoriet på BOB, torsdag 6. september 2012, kl. 10.30 – 15.00. Bindande påmelding innan torsdag 30. august på elektronisk skjema som du finn saman med program på nettsida: http://www.hordaland.no/tegneserieseminar Foredragshaldarar på seminaret er deltakarar på Bergen internasjonale tegneseriefestival, Raptus, som blir halde helga… Read more »