Category Archives: forfattere

Barneskrik ble dikt på do

For oss som har blogget om bøker og litteratur i en årrekke er Kristin Storrusten et kjent navn. Hun er kanskje best kjent som skribent for Bokmerker.org, men har også vært med på å lage den litterære podcasten Folk som liker bøker. Med en master i litteraturformidling er det kanskje ikke rart at hun havnet i stallen til Norsk Bibliotekforening,… Read more »

Cecilie Enger på Sandnes bibliotek

Å kunne gå på biblioteket og lytte til en fengende og dyktig forfatter – helt gratis – det er virkelig hverdagsluksus! Onsdag 29. januar 2014 besøkte Cecilie Enger Sandnes bibliotek, og jeg var spent på hvordan dette ville bli, siden jeg nylig hadde lest boka. Det var Sandnes biblioteks Sebastian Jazdzewski som intervjuet Cecilie Enger, og han var godt forberedt…. Read more »

Dagens sitat

‘Probably the most satisfying thing about Gaiman’s work – the thing that keeps me coming back – is that he has found his way around the standard «snapper ending» without sacrificing the sense of wonder and amazement that make fantasy so satisfying and essential. He get those things into the hearts of the stories rather than into their conclusions, that’s… Read more »

Noëlle Harrison og Cecilia Samartin på Kulturbanken

Jeg tror alle som jobber med bøker synes høsten er en av de mest hektiske tidene på året. Bøker står i kø for å lanseres, forlagene inviterer til forlagsmøter og flere festivaler arrangeres. I går var jeg på folagsmøte for Juritzen forlag etterfulgt av intervju med to av forlagets forfattere: Noëlle Harrison og Cecilia Samartin. Sistnevnte er en forfatter jeg… Read more »

Til Strid vi går!

Kjenner du til Jakob Martin Strid? Hvis svaret er ja, regner jeg med du er like begeistret som meg (hvordan kan man ikke være det?), men hvis svaret er nei, da har du virkelig et bekjentskap å glede deg til. Jakob Martin Strid skriver og illustrerer billedbøker, og ofte går de på rim. Rimene er mrsomme, og illustrasjonene er fulle… Read more »