Category Archives: bookcrossing

Og hver morgen våkner jeg av Marita Hansen

Mitt litterære oktober bærer tydligvis preg av sorg. Okei, ikke bare sorg, men død og sorg er definitivt framtredende i bøkene jeg har lest denne måneden. Jeg har omsider fått somlet meg til å lese ut de to siste bøkene i Bli hvis du kan-trilogien (bok to er ei skikkelig grinebok!), og Helga Flatland skriver knallbra. Men det er ikke… Read more »

Mr Darcy’s Diary av Maya Slater

Min hobby bookcrossing har ikke bare gjort at jeg har ramlet over bøker jeg kanskje ikke ville ha lest ellers, men det har gitt meg nye venner også. En av disse nye vennene heter Haugtussa på bookcrossing-sidene, og i 2013 fikk jeg Mr Darcy’s Diary av Maya Slater av henne i bursdagsgave, noe jeg syntes var veldig koselig. Jeg elsker… Read more »

Eat, pray, love av Elizabeth Gilbert

Eat, pray, love av Elizabeth Gilbert var ei av bøkene som jeg plukket med meg da jeg var på «bookcrossing convention» i Oxford i fjor. Den lå på bordet med alle de gratis bøkene, og jeg plukket med meg en hel haug bøker, og jeg innrømmer glatt at jeg nok kanskje tok med meg litt mange bøker hjem igjen. Årets… Read more »

Bill Bryson’s African Diary

Da en e-post tikket inn via bookcrossing til meg med spørsmål om adressen min fordi jeg var den neste til å lese boka Bill Bryson’s African Diary klødde jeg meg i hodet. Jeg kunne aldeles ikke huske at jeg hadde meldt meg på denne bokringen. Jeg tenkte deretter som så, jeg liker jo Bill Bryson, så hvorfor ikke? Og snart… Read more »

Boktre

      14 kommentarer til Boktre

Etter at jeg var ferdig med å bedrve valgkamp for partiet mitt i byen i dag, traff jeg Haugtussa. Vi er begge aktive når det gjelder bookcrossing, og dagens aktivitet var på alle måter i bookcrossing-ånden: Vi dro opp til Dalsnuten her i Sandnes for å lage boktre! Mens vi stod og hang opp bøkene, var det flere nysgjerrige som… Read more »

How to fare well and stay fair av Adnan Mahmutović

I april var jeg på bookcrossing-treff i Göteborg. En av forfatterene som ble presentert der var Adnan Mahmutović, som innvandret til Sverige fra Bosnia under krigen på Balkan. For meg var dette en ukjent forfatter, men da boka ble tilbudt som ei Bookcrossing-bokringbok, slengte jeg meg på. Denne boka er ei samling med kortere historier, men jeg vil ikke si… Read more »

Breakfast at Tiffany’s av Truman Capote

De fleste kjenner sikkert filmklassikeren Breakfast at Tiffany’s, med Audrey Hepburn i rollen som Holly Golightly, og mange har nok også setten (kanskje flere ganger). Men hvor mange har lest boka? Jeg ble gledelig overrasket da jeg fikk boka fra en annen bookcrosser da jeg var på bookcrossing convention i Gæteborg tidligere i år, og ekstra bra passet det siden… Read more »