Category Archives: oppskrifter

Spaghetti med hvit blomkålsaus

Det er egentlig ikke så ofte jeg spiser spaghetti og annen pasta, selv om jeg egentlig liker det godt. Hvorfor det er sånn vet jeg ikke helt, men det har bare blitt sånn. Når det er sagt, så tror jeg vi alle har dager hvor energinivået er på bunnen og vi ikke orker å stå lenge over grytene, så her… Read more »

Vegane pølser

Det eneste disse «pølsene» egentlig har til felles med pølser av kjøtt er formen. Ellers minner de svært lite om dem, heldigvis for oss som ikke tåler/liker/vil spise kjøttproduktet. Med andre ord, dette er ikke en kjøtterstatning, noe jeg egentlig svært sjeldent bruker uansett. Jeg ble inspirert til å lage disse etter å ha lest ei oppskrift på «greske, vegane… Read more »

Elins chana masala

Jeg elsker kikerter, og denne indiske retten er blant mine favoritter. Elins chana masala (nok til 2 personer) Ingredienser: 1 boks kikerter (ca 500 g) 4 ss matolje (f. eks. rapsolje) 2-3 cm bit fersk ingefær 1 løk 1 frisk chili 2-3 tomater 1 ts garam masala 1 ts salt 1 ss sitron- eller limejuice Hakket, frisk koriander Sånn gjør… Read more »

Comfort Food

På engelsk har man noe man kaller «comfort food». Jeg har så langt ikke klart å finne et fullgodt uttrykk for det på norsk, «kosemat» er ikke helt dekkende. «Comfort food» er noe komfortabelt, noe man gjerne spiser hvis man er sliten, sjuk, eller bare for trøst. Det finnes mengder slik mat, men noe jeg er glad i (som jeg… Read more »

Vegan uke + julebord med jobben = vegisterkaker

I går hadde vi julebord med jobben (som var veldig hyggelig). Vi skulle ha «spleisejulebord», og alle skulle ha med seg noe til laget. Å skulle kombinere min årlige vegane uke med dette kunne ha blitt en hard nøtt. Men slike utfordringer må man jo ta på strak arm, så jeg svingte innom bloggen VeganMisjonen, hvor de har utrolig mye… Read more »