Category Archives: litteraturpriser

Norcon 27

      2 kommentarer til Norcon 27

Helgen 14. – 16. mars 2014 var jeg i Oslo for å delta på Norcon 27, en fantasy- og science fiction-festival som holdt sted på Blindern i Oslo. Tenk, tre dager fullspekket av foredrag, paneldebatter, forfattere, og prat viet til fantastisk litteratur, «med nogo attåt». Dette er langt i fra mitt første con, så jeg visste i stor grad hva… Read more »

Ungdommens Kritikerpris 2011

I går ble de nominerte til Ungdommens kritikerpris offentliggjort. I e-posten jeg mottok via BibliotekNorge-lista står det følgende: De neste fire månedene skal over 200 ungdommer i videregående skole lese og vurdere det Kritikerlagets jury bestående av Ane Farsethås, Leif Ekle og Sindre Hovdenakk anser som årets 8 beste bøker. Ungdommens Kritikerpris arrangeres av Foreningen !les, og prisen deles ut… Read more »

Nobel litteraturpris 2011

Klokken 13.00 ble årets Nobel litteraturpris annonsert, og i år gikk prisen til den svenske poeten Tomas Tranströmer. Gratulerer! DJUPT I EUROPA Jag mörka skrov flytande mellan två slussportar vilar i sängen på hotellet medan staden omkring vaknar. Det tysta larmet och grå ljuset strömmar in och lyfter mig sakta til nästa nivå: morgonen. Avlyssnad horisont. De vill säga något,… Read more »

De nominerte til årets UPris er…

De av oss som kjenner til UPrisen vet at det er ungdommenes egen pris. Det er ungdommer som sitter i juryen, og som bestemmer hvilken bok de mener er årets beste ungdomsbok. De nominerte til UPrisen, som beste bok i 2010, er som følger: Fittekvote av Axel Hellstenius og Morten Skårdal Alt som er galt med Georg av Hilde Hagerup… Read more »

P2-lytternes romanpris 2010: De nominerte.

I går ble det offentliggjort hvem som er nominert til årets P2-lytternes romanpris. På NRK.no sine hjemmesider, hvor du også kan stemme på din favoritt blant de nominerte, sier de blant annet følgende om årets pris: Fagjuryen – som består av medlemmer i NRKs litteraturredaksjon – har lest nærmest alle norske romaner som er kommet ut i år. Etter hvert… Read more »

I kveld ble Brage-prisen 2010 delt ut.

Jeg husker for to og tre år siden. Da var jeg på plass på utdelingen av Brage-prisen. Jeg satt i juryen for kategori Sakprosa i 2007 og 2008. Så flyttet jeg nordover, og fikk beskjed om at de desverre ikke hadde råd til å ha et medlem så langt unna hovedstaden. Nå er det den tiden av året igjen, og… Read more »

De nominerte til Brageprisen 2010 er…

Det er nå offentliggjort hvem som er nominert til årets Bragepris: Barne- og ungdomsbøker: * Hei, det er meg! av Nina Elisabeth Grøntvedt * Fengslet : en bok om å sitte inne av Bjørn Arild Ersland * Albin Prek av Ingeborg Kringeland Hald * Fengsla av Hilde Kvalvaag Voksen skjønnlitteratur * Straahlbox av Thure Erik Lund * Osv. av Johan… Read more »