Linsesuppe

LinsesuppeFor meg er høsten skikkelig suppetid, og jeg lager nok suppe oftere enn ellers. Siden jeg er en slik som lager mat på slump, så blir aldri to supper like, og i dag ble suppa mi laget omtrent slik:

Smeltet en klump vegansk margarin i gryta. Hakket sjalottløk, og stekte denne «mjuk». Så hadde jeg i en knust hvitløksbåt, et stykke opphakket, fersk ingefær, og en liten, opphakket syltet chili (med frø og alt) og stekte sammen med løken. Deretter hev jeg oppi 4-5 oppskårede cherrytomater (som jeg måtte bruke opp), og fikk disse til å «koke». Så hadde jeg i 2-3 never med røde linser, saften av en limebåt og nok vann til at det ble «suppete». Husk at linser suger til seg væske, så det kan være du må spe på etter hvert. Dog, det er bedre å spe på med vann, enn å få for vassen suppe! Linsene skal være kokt «istykker». Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Server gjerne med en liten vegansk rømmeklatt i (jeg er glad i den fra Oatly). Nam nam!

2 thoughts on “Linsesuppe

    1. Elin Post author

      Veldig mange måter å lage linsesuppe på. 🙂 Jeg har en tendens til å gjøre det etter «man tager det man haver»-metoden. 😉

      Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *