Hvordan lager jeg kaffe på 1 – 2 – 3?

Det skal ikke stikkes under en stol at jeg er litt «kaffesnopp» (eventuelt litt kaffenerd). Det er lenge siden jeg ga opp å bruke kaffetrakter, og siden den bare stod på hylla og samlet støv, endte jeg opp med å gi kaffetrakteren min bort til noen jeg visste ville ha større glede av den.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Selv om jeg er litt snobbete i kaffeveien, laget jeg faktisk kaffe litt på slump (men bare litt). I de siste årene har jeg brukt en Aeropress, noe som er superenkelt og kjapt å bruke. Jeg starter med å koke vann og kverne bønner. Ferske bønner av god kvalitet er selvsagt å anbefale (jeg foretrekker lysbrente), men det at man selv kverner bønnene sine utgjør faktisk en stor forskjell. Så har jeg kaffen i Aeropressen, blander med vann, og presser kaffen ned i koppen. Det går overraskende fort, og kaffen blir kjempegod!

Hvordan lager du kaffe?

4 thoughts on “Hvordan lager jeg kaffe på 1 – 2 – 3?

  1. Kara

    Jeg tar kaffeposen, setter den tilbake i skapet og tar frem teposen. Måler opp ca en te skje blader i tekulen og heller over kokende vann. Sånn lager jeg kaffe ;p

    Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *