50 i året.

Jeg oppdaget til min forferdelse at jeg faktisk ikke har oppdatert bloggen min siden desember! Tiden går så fort, man møter nye mennesker, og vips har man fått seg ny kjæreste… Sånn kan det gå. Koselig, men tidkrevende. 😉

Nå handler ikke denne bloggen om meg, men om litteratur, og det er sikkert en million ting jeg kunne ha skrevet om.

I år, som i fjor, har jeg som mål å lese minst 50 bøker. Det kalles noe slikt som «50 books challenge», og jeg fører derfor en liste over alle bøkene jeg leser. Ikke bare er det kjekt å ha en oversikt over hva man faktisk leser i løpet av et år, men man blir også inspirert til å lese. Ikke for det, jeg har vel aldri slitt med å lese bøker.

Noen lurer kanskje på hvordan jeg finner nok bøker jeg kan lese når jeg skal lese så mye. De kan jeg berolige med at det overhodet ikke er noe problem. Mitt problem er ikke hva jeg skal lese, heller hva jeg ikke skal lese. Tiden strekker simpelt hen ikke til å lese alle bøker man gjerne skulle lese. Hva jeg faktisk leser er egentlig ikke så veldig nøye planlagt, mye styres av tilfeldigheter. Og selv om jeg aldri går tom for ting å lese, er det klart jeg er åpen for forslag til ting å lese. Det er kjempespennende å for eksempel bli kjent med verkene til hittil for meg ukjente forfattere og å gjennoppdage forfattere jeg nesten hadde glemt.

En «50 books challenge» trenger forøvrig ikke gå over et kalenderår. Man kan også starte for eksempel 16. mai i år (i dag) og skrive liste frem til og med 15. mai neste år. Målet er kun å klare å lese 50 bøker i løpet av et år. Dette er en artig greie, og jeg oppfordrer alle til å prøve det samme selv!

2 kommentarer til «50 i året.»

 1. Det å lage en liste over hva man skriver høres ut som en veldig god ide!

  *sukke litt og mumle det gamle slagordet fra tiden på HiO: så mange bøker, så lite tid!»

 2. Hey!
  Er så enig.
  Har hevet meg på denne 50-bøker-i-året greia selv. Har ikke kommet heeelt halvveis ennå, men har rundet 20 bøker i dag.
  Så vi får se hvordan det går.
  Ville bare si lykke til, og det blir spennende å følge med på siden din om du klarer det.

  Mvh Ida Katt Lindholm.

  Space:

  http://spatula83.spaces.msn.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *