Bokbussene i Norge forsvinner!

I dag fant jeg følgende e-post i innboksen min på jobben:


Hei bibliotek- og bokbussvenner i Norge,
trist melding fra Vestfold denne gangen.

Bokbussen i Vestfold er foreslått nedlagt. Saken skal opp i kulturutvalget i Vestfold fylkeskommune den 14.juni og i fylkestinget den 20.juni. Sammen med denne saken skal den endelige organisasjonsformen til fylkesbiblioteket vedtas.

Bokbussen i Vestfold er den eldste i kontinuerlig drift i Norge. Den har rulla på Vestfoldvegene siden 1948. De siste 10-15 åra har den også hatt det høyeste utlånet av bokbussene i Norge; i 2005 lånte den ut over 66000 enheter.

Administrasjonens argumenter for å avvikle driften er at bokbussen tar midler til drift som fylkesbiblioteket heretter skal bruke til utviklingsarbeid. At bokbussen har høyt utlån på de barneskolene den besøker blir betrakta som en ulempe (!)fordi man anser at dette er en sovepute for de lokale skolemyndighetene. Kjøretøyet er gammelt og man ser for seg at en investering i ny stor bokbuss blir for dyrt. (Andre alternativer er ikke utreda…)

Skoleelever skriver leserinnlegg i avisa om dette. Lærere også. Dette er en sak som engasjerer en del mennesker i Vestfold.

Det er svært spennende å se hva politikerne vedtar den 14. og 20.juni.

Legger ved lenker til øvrige artikler etc om denne saken.

http://vestaern.blogspot.com/2006_05_01_vestaern_archive.html

Dette er egentlig ikke noe nytt. De siste årene har de få bokbussene som ikke allerede har blitt avviklet, forsvunnet en etter en. Personlig synes jeg dette er en veldig trist trend. Hva skjedde med tilgjengelighet? Hva skjedde med å få bøker ut til Bygde-Norge?

Jeg krysser fingrene og håper at denne får bli!

2 kommentarer til «Bokbussene i Norge forsvinner!»

  1. Det satses vel på å få bygde-Norge inn til storbyene så fort som mulig, gjør det ikke?
    Så kan vi la det være igjen noen sjarmerende bønder som TV2 kan prøve å spleise. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *