Litt om meg.

Har blitt tagget av venninnen min, i hennes blogg Stjernesøkerens blogsmutthull… Bruker egentlig ikke gjøre slike taggeting, men får gjøre et unntak. 😉

Hvorfor begynte du på bibliotekstudier?

Da jeg startet på Universitetet i Oslo i 1994 visste jeg egentlig ikke hva jeg hadde lyst til å bli. Stort sett valgte jeg fag med enten mye skjønnlitteratur på pensum (engelsk og idéhistorie), eller med data (humanistisk informatikk). Etter oppnådd cand. mag. begynte jeg i jobb, men fikk ikke en jobb som både var relevant og som jeg trivdes godt i. En dag satt jeg på biblioteket i Trondheim, hvor venninnen min jobbet, og med ett gikk det opp for meg at det egentlig var bibliotekar jeg ville bli. Jeg har egentlig hatt lyst til det alltid, men jeg turte aldri å søke på skolen, siden det var så vanskelig å komme inn. Mens jeg så satt på biblioteket i Trondheim en vinterdag i 2002, skjønte jeg da endelig at jeg bare måtte søke meg inn. Jeg visste at det kom til å bli hardt økonomisk, og at jeg ville få masse studielån, men jeg visste også at dette var noe jeg simpelt hen bare måtte gjøre. Så søkte jeg skolen, sa opp jobben (før jeg hadde kommet inn), og høsten 2002 startet jeg så med mine studier i bibliotek- og informasjonsvitenskap ved Høgskolen i Oslo. Jeg har ikke angret et sekund på dette valget. Jeg føler at jeg endelig har funnet min plass. Dette er drømmejobben!

Hva var din første jobb?

Første gang jeg hadde sommerjobb, jobbet jeg som rengjører på et sykehjem. Helt greit i sommerferien mens jeg studerte på universitetet. Etter at jeg var ferdig på Blindern startet jeg etter sommeren som lærervikar ved en ungdomsskole. Det tok egentlig ikke så lang tid før jeg fant ut at læreryrket nok ikke var min kopp te, og etter litt omveier (les: annen jobb), fant jeg ut at jeg skulle bli bibliotekar. Under studiene jobbet jeg ekstra ved Deichmanske bibliotek, og likte det kjempegodt. Etter endt bibliotekarutdannelse jobbet jeg først noen få måneder i arkiv, for så å få min første faste bibliotekarjobb…

Hvor og hva jobber du med i dag?

…på en skole i Bærum, hvor jeg nå jobber som skolebibliotekar. Her trives jeg kjempegodt! Dessverre er jobben bare 59,33%, og det kan jeg dessverre ikke overleve på, så jeg holder for tiden på med jobbjakt. Ønsker meg fast, full stilling. Gjerne i skole- eller folkebibliotek, men fagbibliotek er sikkert OK, det også. Det blir elvsagt veldig trist å skulle slutte i en jobb jeg liker så godt, men når man ikke har penger til det daglige brød, som det heter, da må man bare gjøre som man må. Skulle noen komme med en ekstrajobb til meg, ved siden av den jeg har nå, så blir jeg her mer enn gjerne en god stund til!

Hva brenner du for i jobben din?

Skulle gjerne ha skrevet ”alt”, men det er vel å ta litt hardt i. Formidlingen av litteratur og kontakten med elevene er nok det jeg liker aller best.

Hva ville du jobbet med om du ikke var bibliotekar?

Vanskelig spørsmål… Kan egentlig ikke se hva jeg skulle trives like godt med. Kanskje hvis jeg eide en liten bokhandel med koselige bøker? Eller i antikvariat? Tror det måtte ha blitt noe med bøker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *