BookCrossing – nok en gang!

Det begynner å bli en god stund siden sist jeg snakket om BookCrossing. Jeg har vært en ivrig BookCrosser en stund nå, og på lørdag skal jeg faktisk være med på et BookCrossing-treff i Oslo, som jeg har satt igang. Jeg gleder meg veldig til det! Det kommer til og med en BookCrosser ned fra Trondheim som skal være med oss! Jeg har tro på at det blir et vellykket treff.

I utgangspunktet er BookCrossing en måte å spre bøker på. Man registrerer bøker man ønsker å dele med andre på hjemmesiden, merker bøkene med nummer og en liten forklaring (merkelapper kan skrives ut fra hjemmesidene helt gratis), slipper dem fri og registrerer hvor og når de er «sluppet».

Noe jeg synes er gøy er hvordan det hele har utviklet seg. Man har fått såkalte «ofisielle BookCrossing-soner» og man kan gjøre kontrollerte slipp, og den skandinaviske delen av forumet på hjemmesidene er rimelig aktive. I Oslo finner man den ofisielle sonen på Marienlyst Café, Kirkeveien 104 (åpen 15-01). Kan være verdt å ta turen innom hvis du er nysgjerrig på BookCrossing.

En venninne, som for tiden er ivrig BookCrosser på vestlandet, og jeg var I London i jula, og da var vi faktisk på en ofisiell BookCrossing-sone der, nærmere bestemt Stamford Arms i Waterloo. Vi både plukket med oss og satte bøker fri. Det var veldig gøy! Det gir nesten en lite adrenalinrus å slippe bøker fri! Og å gjøre det i utlandet føltes faktisk helt spesielt.BookCrossing-sone i London, sett utenfra.

Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: BookCrossing anbefales på det varmeste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *