Unni Lindell ute med ny bok

Unni Lindell har kommet ut med ny bok: Honningfellen. Hun får mange lovende ord fra dagspressen, blant annet fra Dagsavisen: «Lindell i toppform» er dommen, og de legger til at hun med denne boka har skrevet en av sine beste spenningsromaner.

Jeg har tidligere kun lest én krim av Unni Lindell: Nattsøsteren. De som har fulgt meg lenge vet at jeg blogget min anmeldelse av boka for et par år siden. Den gangen kalte jeg boka elendig, noe jeg definitivt ikke har endret mening om. Det er en av de dårligste bøkene jeg noen sinne har lest. Derfor tviler jeg også sterkt på at jeg kommer til å lese Honningfellen. Jeg håper at den nye krimboka hennes er langt bedre enn den jeg har lest, om ikke annet, så for lesernes skyld, men personlig tror jeg at jeg mye heller vil lese hennes nye barnebok Kyss meg på tirsdag.

Hva sier andre om Honningfellen? Honningfellen

«Honningfellen er ikkje banebrytande, men både spenningsoppbygginga og personskildringa er uvanleg godt handverk.»
Marta Norheim i NRK Kultur

«Hun er en dyktig snekker, en tradisjonell byggmester og en heller uspennende interiørarkitekt.»
Lars Helge Nilsen i Bergens Tidende

«Terningkast 6 (…) Unni Lindells «Honningfellen» tar deg til utsatte mennesker med forkrøplede indre liv. Hennes nye kriminalroman er besettende lesning.»
– VG 11.08.2007

«Høyt spenningsnivå og troverdige personer i Unni Lindells hittil beste kriminalroman.»
– Fædrelandsvennen, 22.08.2007

«Politiromanen som format er etterhvert blitt så velbrukt at man ikke lenger kan forvente noen stor fornyelse, men Lindell makter likevel å få spennende og elegant historier ut av det.»
– Dagens Næringsliv Morgen 18.08.2007

«Jeg har av og til trodd at Lindell burde skrive vanlige romaner for å utnytte sine talenter til fulle. Etter denne kriminalromanen er jeg ikke like sikker – for nå behersker hun krimgenren helt og fullt.»
– Aftenposten Morgen 16.08.2007

4 kommentarer til «Unni Lindell ute med ny bok»

  1. Jeg har også reagert på de ganske så ulike anmeldelsene av Lindells siste bok. Men har kommet til at det må være en ønskedrøm for en forfatter. At folk har ulike meninger om og diskuterer boka di, må da være mye mer spennende enn en samstemt applaus? Når «klappsalvene» er ferdig så er alt over liksom; alle var enige om at det var en fin tur, du vet.
    Meningsforskjeller skaper spenning, diskusjon og stadig oppmerksomhet – i beste fall en levende bok.

    Uansett, du er så flink til å trekke fram interessante sider ved bøker og ting som rører seg der ute blant bøkene. Fin lesning denne bloggen din! 🙂

  2. Tusen takk, leselama! Og jeg må vel egentlig si takk det samme, jeg blir jo skuffa hver gang jeg går inn på bloggen din og ser at det ikke er noe nytt der siden sist jeg sjekket. 😉

  3. Må henge meg på med begeistra tilrop både til Leselama og til Av en annen verden. De skriv godt og interessant begge to. Unni Lindell derimot, har eg bare lese 50 sider av (og eg hugsar ikkje ein gong kva for ein krim det var – det er mange år sidan). Det var definitivt ikkje kjemi mellom hennar måte å skrive krim på og meg som lesar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *