Denne vil jeg lese!

Kjære Voltaire Dagsavisens nettutgave skrev i går om en av høstens debutanter: Margit Walsø. Hun kommer i høst ut med boka Kjære Voltaire, som handler om «franske Émilie du Châtelet, aristokratisk, begavet, ambisiøs vitenskapskvinne og dessuten Voltaires intime venninne og sjelevenn gjennom nesten 20 år.» Du synes det høres ut som fagprosa, sier du? Jo, men den er faktisk gitt ut som en roman. Boka trigger i hvert fall min interesse. Det er desverre ikke så ofte man finner norske bøker om franske vitenskapskvinner fra Voltaires tid…

NRK Litteratur har dessuten anmeldt boka, og sier blant annet at: «Helhetsinntrykket er imponerende – både hva gjelder form og innhold. Dette er en debut som det har vært verdt å vente på.»

Kanskje jeg får tid til å lese den i november?

3 kommentarer til «Denne vil jeg lese!»

  1. Enig med deg, denne høres interessant ut! Tror faktisk jeg hørte om den romanen på P2 her om dagen, men da med et halvt øre bare, grunnet «lokale forstyrrelser». 😉
    Det jeg likte spesielt godt var at den vissnok skulle være historisk korrekt også. I min verden er det et kvalitetstegn. 😉

  2. Jeg tiltrekkes av bøker som omhandler vitenskapsmenn/-kvinner. Denne boka havner på min «planlagt å lese-liste».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *