En ålreit fyr

Selv har jeg fortsatt ikke lest den, men Dagbladet.no kan fortelle at Jo Nesbøs nye roman, Hodejegerne, topper boklista for skjønnlitteratur denne uka. Tidligere har jeg lest Harry Hole-bøkene, og har syntes dette var god krim, så jeg er veldig spent på denne.

Det er ikke kun med Hodejegerne han ligger på topp, men Snømannen fra i fjor ligger fortsatt høy: på en tredje plass.

Forøvrig synes jeg det er kjempeflott av Nesbø å ha bestemt at alle inntektene fra Hodejegerne skal brukes til å forbedre barns lese- og skriveferdigheter.

«- Pengene skal gå til en stiftelse som skal ha et veldedig formål, nemlig å dele ut en årlig pris. Stiftelsen skal hete «Harry Hole»-stiftelsen, og prisen, som skal hete «En ålreit fyr» eller «Ei ålreit dame», skal gå til en person som skal få dele ut prispengene videre.

(…)

– Kravet til denne prisen er at den skal gå til barn som er i en situasjon hvor de ikke får opplæring i skriving og lesing. Dermed er det naturlig at den vil gå til land med høy analfabetisme. Absolutt alle inntekter fra dette – bokhandelsalg, paperback, bokklubb, lydbok og eventuelle film- eller teaterrettigheter – vil gå til stiftelsen, opplyser Nesbø.»

Jeg synes dette er en utrolig flott ting å gjøre, og oppfordrer andre forfattere som tjener gost å også gi penger til et veldedig fomål.

4 kommentarer til «En ålreit fyr»

  1. Går det an å forlate denne jord uten først å ha lest Jo Nesbøs bøker. Vurderer å teste det ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *