Er du en monogam leser?

Dette spørsmålet dukket opp i et webforum jeg er med i for ikke så lenge siden. Med spørsmålet mentes om du er typen som leser ei og ei bok, eller om du leser flere bøker om gangen.

Jeg er definitivt ikke en monogam leser. Jeg leser stort sett alltid to eller flere bøker på samme tid. Jeg har for eksempel alltid ei bok jeg leser på toalettet. Jeg vet mange sverger til blader, selv foretrekker jeg ei lettlest bok jeg kan lese et par sider i hver gang. Det betyr nødvendigvis at jeg bruker lang tid på den, men siden den ikke er så lang, gjør det egentlig ingen ting.

En annen ting jeg liker med dette er at blir jeg litt lei ei bok, kan jeg legge den til side ei stund, og heller lese i ei anna bok. Jeg synes det er deilig med litt avveksling. Som sagt, man bruker kanskje leger tid på hver bok, men det er som sagt helt greit. Til tider kan det være veldig positivt også, hvis det er bøker man ønsker skal vare litt ekstra lenge.

Hvordan er det med deg, er du en monogam leser?

5 kommentarer til «Er du en monogam leser?»

  1. Nei, er ikke særlig trofast der er jeg redd. Blir ofte både to, tre eller fire bøker på en gang. Ulempen med det er at det av og til hender jeg glemmer en av bøkene lenge nok til at jeg ikke lenger husker handlingen, selv om dette er en sjeldenhet. Stort sett så har jeg også en bok kun for underholdning og en annen for å lære noe av.

    For øyeblikket går det stort sett i «World without end» av Ken Follet og «Secrets to drawing heads» av Allan Kraayvanger, med litt Ann RIce og George R. R. Martin på siden.

  2. Nei, absolutt ikke. Jeg holder som regel på med 3, 4, 5 bøker av gangen. Det blir for kjedelig å lese bare en – jeg vil ha forskjellige impulser. 🙂 Men jeg glemmer ikke handlingen etc, for jeg passer på å lese litt i hver av dem hver dag. Om det så er bare ti sider så kommer jeg meg i hvert fall litt videre. 🙂

  3. Nei, eg kan heller ikkje seie at eg er det. Ei bok er sjeldan nok for meg. Heldigvis blir ikkje bøkene såra over oppførselen min, slik at eg kan gjere det med nokolunde godt samvit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *