Sult på scenen.

På lørdag hadde dramatiseringen av Knut Hamsuns roman Sult premiere på Torshovteateret. Dagsavisen beskriver oppsetningen som «mesterlig og sultent nyskapende» i dagens papirutgave. Videre skriver de at stykket er

«et møte med tre tente skuespillere i et lekent, nytenkt og tidvis blendende samspill over Knut Hamsuns roman (…). En forestilling som aldri mister Hamsuns tekst og dens opprinnelige tidskoloritt, men som samtidig skaper naturlige bindinger til vår samtid, til et 2008 med finanskrise og et Oslo som kan oppleves like kaldt som Kristiania var i for vel 120 år siden.»


Sult på Torshovteateret
Foto: Gisle Bjørneby

Teateret selv skriver følgende om stykket:

«I ”Sult” er det kampen for tilværelsen og menneskets vilje til å overleve som står i fokus. Kristiania rundt 1888 danner bakteppet for Hamsuns sultende jeg-fortellers indre liv. Men det han ser og tenker kunne kanskje like godt ses og tenkes i dag? I Oslo. Sult er kanskje ikke en følelse som endrer seg i løpet av historien?»

Stykket er dramatisert av tyske Jorinde Dröse og varer i ca 1 time og 40 min uten pause.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *