Elins julekalender: Luke 1.

Etter å ha tenkt mye gjennom det har jeg bestemt meg for at også jeg skal ha julekalender i bloggen min. Fram til julaften vil jeg poste en liten litterær sak som har med jul eller vinter å gjøre, og håper at i det minste jeg selv vil få glede av dette.

«Det var midt i skumringstimen. Julegatene var tent, tjukke snøfiller danset mellom lyktene. I gatene myldret det av mennesker.

Blant de aller travle menneskene gikk pappa og Joakim. De hade reist til byen for å kjøpe julekalender, og var i siste liten, for i morgen var det 1. desember. Både i Narvesen-kiosken og i den store bokhandelen på torget var de utsolgt.

Joakim rykket hardt i pappas hånd og pekte inn i et lite butikkvindu. Foran en bunke med bøker var det stukket inn en julekalender med mange skarpe farger.
– Der! sa han.
Pappa snudde seg:
– Da er vi reddet.»

Fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.

3 kommentarer til «Elins julekalender: Luke 1.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *