Reiseskildringer og denslags…

I romjulen reiser jeg til London igjen. Det er litt vemodig å tenke på at dette antakelig blir den siste turen min på ganske lenge. (Ikke at jeg skal si det for sikkert, man vet aldri…) Det er ikke til å legge skjul på at jeg nesten gleder meg mer til denne turen enn til julaften. Jeg føler på en måte at London er litt «hjem».

Jeg har vært i London mange ganger før, så de vanlige reisehåndbøkene finner jeg egentlig ikke så interessante. Jeg liker derimot de som er litt mer spesielle, samt de som skildrer byen. Akkurat nå leser jeg Mine gleders by av Richard Hermann, som jeg av underlige grunner ikke har lest før. Ei annen bok jeg liker å lese før jeg drar til denne spennende byen er London av Tor Åge Bringsværd, som jeg har lest flere ganger tidligere. Disse to bøkene minner faktisk på sett og vis om hverandre.

Andre bøker jeg har tenkt å kikke nærmere på er Secret London av Andrew Duncan, 100 gode puber i London : real ale, real people and real atmosphere av Evy Hvidsten og Erik Gabrielsen, samt The Rough guide to London. Sistnevnte mest for moroskyld, for å se om det står noe der jeg kanskje kan ha oversett.

Denne gangen reiser jeg alene…


Foto: Elin Sjølie
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *