Eg gler meg!

Snart er det ferie. Jeg gleder meg til å lese bøker! For det skal jeg ta meg tid til, spesielt når jeg reiser med fly eller tog. En av de jeg gleder meg mest til er Song for Eirabu. Det er alltid så fint å lese bøker på nynorsk. Jeg er nok litt nynorskfan.

Her er en kommentar jeg la igjen i annen blogg (her har jeg dog rettet opp feilene jeg skrev der i farten):

Jeg husker jeg hadde skrevet «fyrste» i en nynorskstil på videregående. Norsklæreren min hadde streket under med tjukke, røde streker. «FEIL!» ropte han. «Nei!» sa jeg, og klasket Nynorsk ordliste i pulten så det sang. «Umoderne.» sa norsklæreren, «hold deg til moderne nynorsk.» Jeg satt stum igjen. Etter det ga han meg konsekvent dårligere karakter i nynorsk, selv om jeg ikke skrev noe dårligere nynorsk enn tidligere…

2 kommentarer til «Eg gler meg!»

  1. Ja jeg syns også det er moro å lese bøker på nynorsk, men også andre bøker. Akkuratt nå leser jeg en bok som heter »Dragehoffet» som er skrevet av James Rollings. En suveren bok som anbefales til alle som liker å lese.
    »Vatikanet er i opprør. En gudstjeneste i katedralen i Køln blir omgjort til et mareritt av blod og terror da en gjeng utkledd som munker tar livet av alle de ser og stjeler en verdifull og hemmeligholdt skatt»

    Jeg holder faktisk på med å skrive en bok selv da. 🙂

    Mvh. Eskil

  2. Jeg har alltid vært fan av den, for å bruke læreren din sine ord, umoderne nynorsken. Har konsekvent valgt nynorskformer som er lengst fra bokmål.

    Nynorsk er ikke så dumt. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *