Nevnte jeg at jeg ikke handler hos Amazon?

Jeg har tidligere snakket om at jeg ikke er så begeistret for Amazon, og at jeg helst unngår å handle hos dem. Nå er det nok en stygg sak fra deres kant. Sakset fra Aftenposten:

Amazon.com ga sine kunder et aldri så lite sjokk i forrige uke. Nettportalen gikk inn på kundenes personlige lesebrett og slettet bøker kundene allerede hadde betalt for.

(…)

Ironisk nok var det nettopp 1984 som ble slettet da Amazon.com nylig var ute med sine fjernstyrte fingre. Samme skjebne led Orwells Animal Farm. Årsakene til at romanene ble slettet, var at bøkene var lagt ut på Amazon.com av et firma som ikke hadde rettigheter til bøkene.

(…)

–Jeg ante ikke at Amazon hadde hverken rett eller myndighet, eller mulighet, til å gjøre dette, sier Kindle-kunde Charles Slater, som kjøpte Orwells 1984 i forrige måned, for så å miste den igjen noen uker etterpå.

–Dette illustrerer hvor få rettigheter du har når du kjøper en e-bok fra Amazon, sier Bruce Schneier, som jobber med sikkerhet hos British Telecom.

(Forøvrig et eksempel som underbygger min sterke skepsis til DRM).

Aftenposten sammenlikner det hele med at du kjøper bøker i en bokhandel, og så at noen fra bokhandelen låser seg inn hos deg i løpet av natta og tar bøkene fra bokhylla di. Egentlig en ganske god sammenlikning. Dette er hårreisende!

7 kommentarer til «Nevnte jeg at jeg ikke handler hos Amazon?»

 1. De ble ganske upopulære for en tid tilbake, husker jeg. Saken fra Aftenposten i dag er også lite hyggelig. Jeg hadde blitt ganske grinete hvis det hadde vært mine bøker. Synes det er veldig spesielt at de lar kundene ta ansvaret for at de har videresolgt ulovlige bøker.

  Har du tips til andre gode nettbutikker med godt utvalg og hyggelige priser, som et alternativ til Amazon?

 2. Jeg har handlet hos Amazon siden den startet, jeg må ha vært en av deres første norske kunder. I begynnelsen var det gaver; musematter, krus, bokmerker, med hver eneste bestilling. Gudene må vite hva jeg har lagt igjen av penger hos Amazon opp igjennom årene. Men jeg føler ingen kundelojalitet i den forstand, jeg har bare aldri funnet noe godt alternativ (og heller ikke gjort noe iherdig forsøk på å finne det). The Book Depository har jeg aldri hørt om, men det ser interessant ut, ikke minst prismessig, så det virker som det er verd å gi dem en sjanse.

 3. Jeg har handlet mye på Amazon, men må si at jeg blir veldig skeptisk når jeg leser slikt.

  Handlet for første gang på The Book Depository i forrige uke og hadde bøkene her på under en uke. Godt fornøyd!

 4. Denne saken er trist, men ikke overraskende … når man vet det man vet om Amazon. Dessverre.

  Anbefalingen re The Book Depository kan jeg støtte 100%. Er også en meget fornøyd kunde av dem. 🙂

 5. Tehme Melck: Ja, jeg handlet også hos Amazon for en del år siden, men sluttet etter at jeg fant alternativer. Som The Book Depository (nevnt i egen post) og innimellom Play.com.
  Ladybug: Ja, for meg bruker de bare så vidt lenger tid enn ting som sendes fra Bergen! 😉
  MsJoplin: Ja, anbefales!
  Leisha Camden: Så langt har jeg ikke hørt om én eneste misfornøyd kunde som har handlet med dem…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *