Drømmeferien?

I Nettavisen kan man finne en artikkel som heter «Drømmeferie for lesehester». Artikkelen handler om skikkelig snasne bokhandler. Noen av disse er bygget i bl. a. gamle kirker eller teatre, og er rett og slett vakre. En av bokhandlene som omtales i artikkelen er Borders i Glasgow. Man kan si hva man vil om Borders, men denne er verdt et besøk! Følelsen jeg fikk da jeg gikk inn i den kan knapt beskrives, for bygget er rett og slett praktfullt.

Men det er ikke bare praktfulle bokhandler man kan besøke, det finnes også en rekke bibliotek som rett og slett er til å bli svimmel av. Blant anne The Nonist har et innlegg som heter «Red-Hot and Filthy Library Smut», hvor man kan se bilder av noen av verdens lekreste bibliotek. Bildene er hentet fra boka Libraries av Candida Höfer. Av bibliotekene som er avbildet i dette innlegget er det så langt kun Trinity College i Dublin, Irland, jeg har besøkt. Fantastisk opplevelse!

Jeg tror rett og slett jeg er nødt til å kjøpe meg et eksemplar av boka, samt at jeg nok må planlegge en ferie hvor jeg skal besøke diverse bibliotek. Kanskje en interrail er på sin plass?

5 kommentarer til «Drømmeferien?»

  1. Bokhandelen 🙂 Det skal sies at Maastricht har mistforstått litt dette med kirker. Evt så har de bare alt for mange av dem – fikk inntrykk av at annahver bygning er/har vært kirke/kloster/bygg tilknyttet kirke. Eniveis, vår lokale guide ramset opp «dette var en kirke, men er nå et hotell – dette er en annen kirke, men er nå diskotek – dette er nok en kirke, men det er nå en bokhandel» og så gikk vi forbi et stort «vanlig» bygg, hvorpå guiden sa «dette er teateret – her gifter folk seg»…

  2. Oi oi, St. Gallen var kanskje spesielt fint, Haag var heller ikkje så verst.
    Blir jo katedral dimensjonar på dette her, ikkje minst det du hadde vore i, Dublin 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *