Vidunderbarn i vinden.

Jeg er rimelig sikker på at Roy Jacobsens nye bok Vidunderbarn, som kommer ut på torsdag, kommer til å bli en av høstens store bøker. (Det tror blant annet Dagbladet.no også). Den har allerede fått gode kritikker, og folk har satt seg opp på venteliste på bibliotekene.

Jeg må innrømme at jeg aldri har lest ei eneste bok av denne forfatteren, og lurer selvsagt på om jeg burde lese denne. Og burde jeg eventuelt lese noe av de andre bøkene han har skrevet først? Dagbladet sier, slik jeg forstår det, at den er enkeltstående:

«Vidunderbarn» er ikke en oppfølger til «Seierherrene», ingen fortsettelse av den historien. Men det går heller ikke an å se den som løsrevet fra «Seierherrene». Vi er på Årvoll i oppgangen ved siden av Roger’n i «Seierherrene»; tidsperioden er den samme og flere av bipersonene er med denne gang også. Slagordet må være «én verden og to bøker», jeg har ingen skrupler med å servere boka som «broren til «Seierherrene»» eller kanskje «søstera til «Seierherrene»».

Hos Dagbladet kan man også lese utdrag.

Andre aktuelle artikler/anmeldelser:
* Roy Jacobsen med nydelig roman – Aftenposten.no
* Spår supersalg – Aftenposten.no
* Store forventninger til «Vidunderbarn» – Telemarksavisa – TA.no
* Vidunderlig vanskelig – ABC Nyheter
* Jacobsen tilbake på gamle trakter – Groruddalen.no

3 kommentarer til «Vidunderbarn i vinden.»

  1. Eg trur eg er litt skeptisk om den skal ligne på seierherrene. Den gangen eg byrja på Seierherrene las eg den ikkje ferdig for at eg syns den var kjedelig, men det kan jo hende eg har forandra meg sidan den gang…

  2. Jeg har ett litt ambivalent forhold til Roy Jacobsen. Jeg har lest både Frost og Seierherrene. Jeg likte veldig godt de første delene av bøkene, men så da Seierherrene ble en sånn (typisk) oppvekst i Oslo roman så synes jeg den tapte seg litt. Det samme med Frost da handlingen flyttet seg fra England… Så med andre ord, jeg tror ikke jeg kommer til å lese Vindunderbarn i høst…

  3. Ida: Jeg har som sagt ikke lest noe av Jacobsen før, så jeg aner ikke om jeg liker ham.
    Karin: Oslo er jo et område jeg kan forholde meg til etter å ha tilbragt en god porsjon av livet der, om enn ikke oppveksten… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *