Gamle klassikere…

Jeg har tidligere lest en del gamle engelskspråklge klassikere. Noen norske har det også blitt, og jeg er nok spesielt begeistret for Ibsen. Da jeg gjorde et forsøk på å lese Don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra var det heller mislykket, boka fenget meg ikke. Hamsun har jeg heller ikke vært veldig begeistret for, så selv om jeg lenge har hatt planer om å lese flere gamle klassikere, har terskelen føltes litt høy.

Nå har jeg dog tatt tak i min egen nakke, og i høst leste jeg Anna Karenina av Lev Tolstoj. Det var en murstein av ei bok på over 800 sider, men jeg var bergtatt! Jovisst tok det meg tid å komme meg gjennom den, og mot slutten ble den kanskje en anelse langdryg, men jeg angrer ikke et sekund! Og nå hadde jeg fått blod på tann!

Neste bok ut var Victor Hugos De elendige, som jeg er i ferd med å lese nå. Heller ingen liten flis, utgaven jeg lånte på biblioteket er i to bind. Men det føles bra! Dette er bra saker, og så spennende som den er! Jeg har en følelse av at denne boka kommer til å seile inn blant mine litterære favoritter, og kan hende jeg leser med av Victor Hugo siden. Noen som kan anbefale en oppfølger til De elendige?

Jeg har også planer om å ta for meg flere av de russiske. Og kanskje noen andre også? Vi får se… Jeg skal nok ta en titt på lista over 1001 bøker man bør lese før man dør igjen…

10 kommentarer til «Gamle klassikere…»

 1. Mange bøker som ein burde ha lest. Mange eg har lyst å lese, men blir aldir heilt prioritert. Ser som regel film enn å lese… Syns ikkje Hamsun er så verst eg 😛 hehe

 2. Hadde skreve ein kommentar, så forsvant den…

  Er mange bøker eg kan tenke meg å lese, men eg får aldri gjort det. Har så lett for å sjå ein film i staden for å lese… Syns ikkje Hamsun er så gale eg 😉 Kvar sin smak.

 3. Støtter forslaget om å lese Hugos «Ringeren fra Notre Dame». Disneys versjon (film) er en ganske fin opplevelse, også, selv om den ikke er helt trofast til originalen.

  Raskolnikov (Forbrytelse og straff) av Dostojevskij anbefales på det varmeste blant russerne.

 4. Jeg koste meg forresten med barneutgaven av Don Quijote:

  http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8253029101

  Den presenterer de humoristiske høydepunktene på en godt fortalt måte, og med morsomme illustrasjoner. Jeg leste etterpå del 1 av originalen, og ja, det var en del ekstra å få ut av den, men det meste er faktisk tatt vare på i barneutgaven. Del 2 syns jeg er kjedelig i begge utgavene – gadd ikke lese den i originalen, etter å ha stampet meg gjennom et femtitalls sider…

  1. Har ikke lest Mesteren og Margarita. Kan hende jeg gjør det en dag, men akkurat nå er lista over bøker jeg skal lese ganske lang. 😉 TV-signaler har jeg ikke per i dag, så TV sr jeg faktisk ikke på, tro det eller ei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *