Neil Gaimans nyttårstale 2010!

Tre minutter over midnatt 1. januar 2010 holdt Neil Gaiman denne talen i Symphony Hall i Boston:

Han sier:

May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you’re wonderful, and don’t forget to make some art – write or draw or build or sing or live as only you can. May your coming year be a wonderful thing in which you dream both dangerously and outrageously. I hope you’ll make something that didn’t exist before you made it, that you will be loved and you will be liked and you will have people to love and to like in return. And most importantly, because I think there should be more kindness and more wisdom in the world right now – I hope that you will, when you need to be, be wise and that you will always be kind. And I hope that somewhere in the next year you surprise yourself.

Oversatt til norsk blir det noe slikt som:

Måtte ditt kommende år bli fyllt med magi og drømmer og herlig galskap. Jeg håper du leser noen gode bøker og kysser noen som synes du er vidunderlig. Og ikke glem å skape kunst – skriv eller tegn eller bygg eller syng eller lev som kun du kan. Måtte ditt kommende år bli noe flott hvor du drømmer både farlig og villt. Jeg håper du vil lage noe som ikke eksisterte før du laget det, at du vil bli elsket og at du vil bli likt og at du vil ha mennesker å elske og like tilbake. Og aller viktigst, fordi jeg mener det burde være mer godhet og visdom i verden akkurat nå – jeg håper at du vil, når du trenger det, være vis og at du alltid vil være snill. Og jeg håper at du en gang i løpet av det neste året overrasker deg selv.

Mulig det bare er meg, men det er den vakreste nyttårstalen jeg noen sinne har hørt. Den mannen er rett og slett fantastisk!

9 kommentarer til «Neil Gaimans nyttårstale 2010!»

  1. Mari: Høres ut som en god plan!
    Jon: Deg om dét. Jeg tror ingen nyttårstaler inneholder mye nytt, og det er etter min mening ikke ponget heller. Jeg liker at Gaimen oppfordrer til kreativitet og det å skape. Blant annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *