Nasjonal biblioteksuke…

I USA har de nasjonal biblioteksuke (National Library Week), og Neil Gaiman forteller på The Bookpage om hvorfor han elsker biblioteket. Han forteller om hvordan han nærmest vokste opp på biblioteket, og siden brukte det til å få skrevet bøkene sine. Han ville ikke vært den han er i dag hadde det ikke vært for biblioteket, forteller han. Og på spørsmålet om hvilket som er hans favorittbibliotek, svarer han:

My very favorite library of all is fictional, because it’s the one that I made up in The Sandman. That’s the library of all the books that people dreamed of writing but never wrote, all the sequels that never happened, all that kind of thing.

Er det rart jeg digger den mannen?

3 kommentarer til «Nasjonal biblioteksuke…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *