Sommerlektyre?

Når gradestokken viser seks varme, og man fortsatt bruker både tjukke strømpebukser og skjerf, så er vel ikke «sommer» det ordet som faller ned i hodet ditt først. Til tross, kalenderen viser juni, og jeg kan føle trangen for noe lettere å lese.

Akkurat nå leser jeg Utrenskning av Sofi Oksanen, men når jeg har lest den ut er planen å konsentrere seg av bøker av den lettere sorten. Først er planen å lese noen av de halvleste bøkene som jeg har liggende. Blant annet 31 Dream Street av Lisa Jewell og Cuban Heels av Emily Barr.

Hva med dere, foretrekker dere noe lettere om sommeren? Og hvilke leseplaner har dere framover?

31 Dream Street Cuban Heels

4 kommentarer til «Sommerlektyre?»

  1. Jeg går helt klart etter lettere lektyre om sommeren 🙂 Bøker som ikke krever mye, og som helst bare gir godstemning. På leseplanen min akkurat nå står Tanya Huffs siste fantasy The Enchantment Emporium, lettlest, girly urban fantasy som passer meg godt sommerstid. Og så leser jeg sikkert noen gamle favoritter om igjen – Elisabeth Moon, eller Mike Carey kanskje.

  2. Hvis det er veldig varmt om sommeren så liker jeg å lese om kaldere strøk… jeg er ikke så begeistret for varmen! En sommer leste jeg bare polarlitteratur fordi det var hetebølge på Vestlandet…

    Da jeg gikk på skolen/var student leste jeg ofte klassikere i sommeren, tykkere jo bedre. I dag er jeg nok litt mer lat og liker noe som er lettere. Sommerferiene er jo heller ikke så lange som de en gang var:-)

  3. Nå leser jeg «En rød heltinnes død» av Xiaolong Qiu. Den er nydelig. Jeg er akkurat ferdig med «Utrenskning» av Sofi Oksanen trenger noe lettere lesestoff. I tillegg holder jeg på med Sandman tegneseriene til Neil Gaiman – anbefales på det sterkeste!

  4. Kommer litt an på hva jeg skal gjøre/hvilken anledning egentlig. Ligge på stranda og steke ryggen = lettlest litteratur, mens sitte i sofaen en regnfull kveld (jeg bor i Bergen, det er mange regnfulle kvelder her – uansett årstid..) = hva som helst.

    Akkurat nå leser jeg Dan Browns «Det tapte symbol», og den går vel under smålett hvertfall.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *