Drømmen om New York.

New York CityJeg må bare innrømme det: Jeg drømmer om å reise til New York.

Jeg drømmer om å bo minst én natt på The Library Hotel. Svinedyrt hotell, men bare tanken gjør meg litt ør. Å bo på et hotell hvor hver etasje med hotellets gjesterom er dedikert til de ti hovedkategoriene i Deweys desimalklasifikasjon må vel være enhver bibliotekars våte drøm…

Jeg drømmer om å besøke New York Public Library, nærmere bestemt Stephen A. Schwarzman Building. «Hovedbiblioteket» som ligger på Fifth Avenue og 42nd Street. Du husker kanskje biblioteket Carrie skulle gifte seg i i den første Sex and the City-filmen? Dét biblioteket, ja…

Jeg drømmer om å snuser rundt i flere av byens bokhandler. Om å sitte på en av byens mange kaféer med ei bok og drikke kaffe.

Med andre ord: Jeg sparer til New York-tur! Så, kanskje om et par-tre år?

22 kommentarer til «Drømmen om New York.»

 1. Nesten som om jeg skulle ha skrevet det selv… Har drømt om N.Y. siden jeg var liten, men i en alder av 36 har jeg fortsatt ikke vært der…

 2. Jeg drømmer også om New York – jeg vil bo på Marrakesh hotell på Manhatten, og så kanskje en natt på The Library Hotel – hadde aldri hørt om det før, takk takk 🙂

  1. Jeg tenker som så at jeg vil slå ut håret når jeg først er i en sånn storby, så skal passe på å ha nok med penger når jeg først er der. Lavbudsjett kan jeg gjøre ellers. 😉

 3. Barb.: Klart du kan! Billigere å bo to. 😀 Men jeg regner med et budsjett på ca mist 30 000 kroner, inkl. fly og hotell. (Men det er herfra).

 4. Å bo på et hotell hvor hver etasje med hotellets gjesterom er dedikert til de ti hovedkategoriene i Deweys desimalklasifikasjon må vel være enhver bibliotekars våte drøm…

  Eh, ikke denne bibliotekaren.

 5. Det behøver aldeles ikke koste så mye Elin! Var der en uke nå i mai sammen med en venninne, vi leide en leilighet i Jersey City, rett over elva og kun noen minutter fra Manhattan og vi betalte ca 5000,- for en uke, dvs 2500,- hver! Fly + bosted kostet meg mao 7000,- 🙂

 6. Eva: Husk at fly til New York herfra kommer på langt over 7000 kr. Samt at ei natt på The Library Hotel koster over 3000 kr. I tillegg er det en del andre ting som inngår i mitt budsjett, ikke kun reise og opphold.

 7. Jeg vet jo at man må spise, det behøver ikke bli så dyrt det heller 🙂
  Det var uansett kun ment som et lite tips om at KAN gjøres billig hvis man bare vil 😉
  Jeg gikk forbi Library Hotel på vei ned til Grand Central Station, forøvrig etter å ha vært på NYPL, og det så aldeles ikke ille ut 😉 Legg merke til fortauet (på begge sider av Library Walk) når du er der!
  (http://www.grandcentralpartnership.org/what_we_do/beautify_library_way_plaques.asp)

  1. Jeg er klar over at man kan gjøre det billig (bortsett fra at flybilletter herfra blir dyrt uansett, da vi kun har SAS/Widerøe som valgmulighet, og via Tromsø og Oslo), men med denne turen ønsker jeg å kunne ta meg råd til ting, å ikke vri og vende på hver krone. Jeg har reist mye tidligere, og de aller fleste gangene på lavbudsjett. Denne turen, som skal være en drømmetur, skal ikke være sånn. Jeg skal kunne ta meg råd til det jeg ønsker. Jeg vil kunne ta den natta på Library Hotel, som jeg har lest så mye og drømt om ei god stund allerede, og jeg vill kunne spise på fancy vegetarrestaurant, hvis jeg har lyst. Jeg skal kunne handle den fine kjolen, eller den spesielle boka. Lavbudsjett kan jeg gjøre ellers. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *