Elin tester lesebrett: Bookeen Cybook Opus

Bookeen Cybook Opus er lesebrettet man kan få kjøpt på Digitalbok.no, og det var dette brettet jeg lånte med meg hjem for å teste denne onsdagen. Jeg var veldig spent på hvordan det ville være å teste nok et lesebrett som benytter seg av e-blekk så kort tid etter at jeg testet Kindle 3.

Cybook Opus er et lite og lett lesebrett som ikke tar stor plass i veska. Den er sånn sett en veldig kjekk sak å skulle ha med på reiser. I likhet med Kindle 3 bruker også denne e-blekk, og er dermed svært behagelig å lese på. I tillegg er den grei å navigere rundt på, i hvert fall så lenge jeg leste e-bøker i ePub-format. Det var hakket mer klønete med PDF-filer, men det gikk jo greit, det også. Selve lesebrettet er med andre ord godt å lese på, og fungerer greit.

Ting jeg ikke likte med Cybook Opus var først og fremst at det var veldig treigt. Det tok ualminnelig lang tid å starte brettet, og først lurte jeg på om det rett og slett ikke fungerte! Det samme gjalt da jeg hadde lastet ned bøker til brettet, skjermen viste at den stod plugget inn i PCen, selv om jeg haddet koblet den fra for lengst. Hadde treigheten bare vart noen sekunder hadde jeg nok ikke reagert så sterkt, men jeg er sikker på at det tok minst ett minutt.

Skulle du være på ferie uten tilgang til PC og går tom for lesestopp, kan du ikke bare koble deg opp mot et nettverk og laste ned ei ny bok. Cybook Opus har nemlig ingen mulighet til dette. Den eneste muligheten du har for å få bøker over på dette lesebrettet er å koble den til en PC og laste dem over. I og for seg kanskje ikke et stort problem, men et lite minus, spesielt sammenliknet med Kindle 3.

Alt-i-alt er dette et greit lesebrett, lett å håndtere og veldig lite og praktisk å ha med i veska, men treigheten og den begrensede muligheten til nedlasting av bøker trekker desverre ned.

Cybook Opus, Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

3 kommentarer til «Elin tester lesebrett: Bookeen Cybook Opus»

  1. Oj, nå ble jeg nesten litt lei meg. Dvs. glad – fordi jeg ikke kjøpte den, men en Kindle istedet.
    Men så synd! Amazon trenger konkurranse!

  2. Nå har Cybook Orizon kommet, og det er meget raskt….også i oppstart.
    Dessuten har det trådløst WiFi-oppkopling. Fungerer bra både på ePub og PDF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *