Ut i skogen

Her i Hammerfest er det én ting jeg virkelig savner: Skog! Å diskutere dette med innfødte i byen er kanskje lite fruktbart, de er vant med fjell. Selv er jeg oppvokst med skog, og har alltid elsket å gå i skogen. Luktene og freden i skogen kan jeg ikke finne noe annet sted. Så da jeg ble invitert med på skogstur med ei venninne og hennes datter (og hunden Gutten), var det ikke nei i min munn! Dermed var det duket for en fin tur i går.

Vi besøkte en bjørkeskog, et stykke kjøring fra Skaidi mot Alta. Hovedmålet med turen var å finne sopp, men vi måtte etter hvert innse at vi nok ikke ville finne mengder denne dagen. Det eneste jeg fant var litt kremle, akkurat nok til å kunne lage suppe av sammen med noe tørket traktkantarell jeg har plukket sørpå tidligere. Et bonus vi ikke var klar over at vi kom til å få, derimot, var multer! Plutselig stod de der og vinket til oss. Gleden over multe for min del endte med å spise en hel haug med det samme, men etter å ha funnet multe et par andre steder i tillegg, ble fangsten helt OK.

En annen bonusopplevelse var å treffe på lemen. Som sikkert de fleste vet er det lemenår, og det var flere som vimset rundt i skogen. De var overraskende uredde, og det var ikke noe problem å få en nærmere kikk. De er ganske søte, og minner ikke lite om hamstre.

Tusen takk for en flott tur, Marianne, dette var knall!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Vakkert område.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Bjørkeskog i Finnmark.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Et lite lemmen.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Skogen.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
En fin blomst.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Mmmmmmmulte!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Se, så fine bær!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Veldig fornøyd Elin!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *