Smakebit på en søndag

LangdistanceløbDe som har vært innom her i løpet av uka, burde ha fått med seg at jeg har begynt å løpe igjen. Siden jeg i denne omgang gjør det litt mer seriøst, og har satt meg som mål å løpe halvmaraton, har jeg plukket med meg et par løpebøker fra biblioteket, og denne uka har jeg stort sett lest i Langdistanceløb av Sean Fishpool. Derfor kommer også dagens smakebit derfra.

Tidligere var det almindeligt, at løberne sultede sig selv for kulhydrater i ugen op til et maraton, og proppede sig i de siste dagene i håb om at fylde musklernes glykogendepoter maksimalt. I dag anbefaler sportsforskerne imidlertid, at man i ugen op til løbet spiser en balancert kost, der indeholder op til 70% kullhydrater.

Min smakebit ble hentet fra side 30, og det er som vanlig Mari som er vert for alle søndagens smakebiter, og jeg anbefaler å ta turen innom bloggen hennes for å få med deg de andre smakebitene.

11 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Siden jeg er er syk og i fullstendig løpeabstinens – en uke siden sist, og form er ferskvare, på linje med sushi, leser jeg løpeinnlegg med grådigere interesse enn vanlig, og må da selvfølgelig anbefale tiårets løpebok. Born to Run av Christopher McDouggal. Det er bare å kaste skoene å velte seg i løpeglede.

  2. Løping er moro, men etter at jeg (gjen)oppdaget sykkelen har det kun vært den jeg har brukt de siste årene 🙂
    Takk for smakebiten,
    god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *