Elin anbefaler web-tegneserier I

De av dere som har folkgt meg ei stund, burde nå ha fått med dere at jeg er glad i tegneserier. Ikke bare finnes det massevis i papirformat, men det finnes også haugevis av webtegneserier. Tenkte jeg skulle anbefale noen jeg liker, og her kommer første del av «Elin anbefaler web-tegneserier».

Hello Cthulu
Dette er en svært humoristisk tegneserie hvor Cthulu havner i Hello Kittys verden. Det er noen år siden jeg oppdaget denne godbiten, skapt av Devon Tackett, og det ser dessverre ikke ikke ut til at den oppdateres. Jeg vil allikevel anbefale et besøk, det er tilsammen over 80 striper som er verdt å få med seg.

User Friendly
User Friendly er på ingen måte en nykomling som web-tegneserie. Serien kom til i november 1997, og skaperen J.D. Frazer (kjent under pseudonymet Illiad) henviser til «IT-verdenen». Jeg har på følelsen at denne i stor grad vil tale til Linux-brukere, men den er nok generelt interesant for «nerder».

User Friendly

Cyanide & Happiness
Denne serien har til tider en litt morbid humor, og kan nok oppfattes å være relativt på kanten. Tegningene er stort sett «strekmenn», men de kan være uttrykksfulle nok. Serien er i hovedsak skapt av fire unge menn: Kris Wilson, Rob DenBleyker, Matt Melvin og Dave McElfatrick. De har holdt den gående siden desember 2004, og i dag kan den til og med fåes tak i som bok.

Én kommentar til “Elin anbefaler web-tegneserier I”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *