Noe av det beste som finnes

På kafé. Foto: Elin Bekkebråten SjølieNoe av det beste jeg vet er å lese på kafé. Det spiller ingen rolle om det er sommer eller vinter, snø, regn eller strålende sol. Det er lite jeg finner like avslappende og som gir meg så mye på samme tid. Det er noe eget med å sitte der og sippe en sterk, deilig espresso, eller å ta store slurker av en god chai latte mens man kobler vekk virkeligheten og bare forsvinner inn i bokas verden. Man kan helt glemme tid og sted. Jeg er i hvert fall en person som ikke legger merke til at nabobordet har blitt tomt, for så å bli besatt av helt andre mennesker igjen. Å lese på kafé er rett og slett noe av det fineste som finnes!

Andre steder jeg liker å lese er når jeg reiser (det får virkelig tiden til å fly), i parken på en sommerdag, sammenkrøllet i sofaen med en stor kopp te, eller godt under dyna i senga til langt etter leggetid. Å lese er rett og slett noe av det fineste som finnes.

Hvilket forhold har du til å lese på kafé?

Bildet er tatt av meg, da jeg satt og leste på Stockfleths på Lille Grensen da jeg besøkte Oslo i helgen.

17 kommentarer til «Noe av det beste som finnes»

 1. Åh, jeg elsker også å sitte på café med en bok. Hadde jeg hatt tid og penger hadde jeg nok gjort det hver dag! 😀 Er bra det er billig kaffi på uis bokcaféen, hehe.

 2. Jeg nyter livet på kafe. Jeg kan gjerne ha en bok med. Jeg kan godt lese litt.

  Men.

  Jeg elsker å la tankene fly på kafe. Jeg elsker å observere på kafe. Jeg elsker å skrible i notisboka mi på kafe. Om det jeg leser, om det jeg ser og om tankene som blir inspirert av rommet jeg befinner meg i, midt i tiden. Tiden der og da, tilstedeværelsen, inntrykkene, erkjennelsen det gir, kreativiteten som oppstår.

  På kafe.

 3. Jeg er enig! Så enig! Elsker å lese på kafé – men må si jeg ikke har funnet den perfekte lesekaféen her i Bergen; i Oslo er det derimot flust!

 4. Jeg nyter å lese på kafé! En av mine beste kaféopplevelser var faktisk på en Starbucks ifjor i Bangkok, av alle ting. Nydelig vær, en veldig god e-bok, flere mennesker rundt meg som satt og leste og en iskald frappuchino caramel foran meg på bordet. Støy fra biler og mennesker – jeg satt utenfor – men jeg var like oppslukt i boka. 2 timer føyk avgårde, og det ble mer enn en frappuchino 😉

 5. Kafè og lesing er toppen! Når jeg er ute og reiser finner jeg meg alltid en Starbucks med riktig gode stoler som jeg kan krype oppi og ta en pause sammen med boka jeg leser.

 6. Kafè alene med en bok eller en avisbunke er en luksus i livet jeg prøver å nyte så ofte jeg kan! Noen spør om det ikke er trist å gå på kafè alene, trist? For en med tenåringer i huset er det et fristed, en energioppbygger, en hverdagsluksus;)

 7. Kjempefint å lese på Café, men jeg må stoppe opp imellom å titte på menneskene rundt meg for det kan også være veldig interessant:) Elsker da å sitte i en krok der nesten ingen ser meg, mens jeg koser meg med en kopp te eller et kakestykke:) Ååååå jeg må snart igjen på café å lese igjen:) Ha en flott helg:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *