Lag din egen Facebook-side

Jeg fikk før i dag forespørsel privat om hjelp til å lage Facebook-side fra ei som ville ha ei slik til sin egen blogg. Det er sikkert flere som ønsker seg dette, jeg har selv hatt ei god stund nå. Med tanke på dette skal jeg her forsøke forklare hvordan du lett kan lage egen side på Facebook som andre kan «like».

Først klikker du deg inn på https://www.facebook.com/pages/create.php. På Facebook ligger lenken dessverre litt klønete til, så hvis man ikke vet hvor man skal se, er det lett «å gå seg bort». Den ligger nederst på sida, i fotnoten, når man er inne på ei annen side man kan like. Siden Facebook automatisk «blar videre» nedover, har den en tendens til å «forsvinne». Følg heller lenken ovenfor, da kommer du rett til startsida for å lage egen side.

Så velger du «kategori» for sida di, velg det du føler passer best. Du kan f. eks. velge «merkevare eller produkt» og deretter at det er ei webside. Så fyller du inn navnet på bloggen din og huker av for at du har lest og forstått Facebook sine retningslinjer, og godtar det hele. Du har med dette «kommet i gang».

Inne på sida di har du som administrator rett til å legge til bilder osv. Jeg anbefaler å dille litt rundt og fikse og trikse litt, før du til slutt «offentliggjør» den. Og er du medlem av Facebook-gruppa «Norske bokbloggere» (noe jeg anbefaler alle bokbloggere å være), må du huske å legge den til tråden for Facebook-sider!

3 kommentarer til «Lag din egen Facebook-side»

  1. Jeg kan legge til at linken er også å finne i den lille margen mellom forsidebildet og boksen der nylige kommentarer/chat er (det er også reklame der, men linken er altså helt øverst der).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *