Noëlle Harrison og Cecilia Samartin på Kulturbanken

Cecilia Samartin og Noëlle HarrisJeg tror alle som jobber med bøker synes høsten er en av de mest hektiske tidene på året. Bøker står i kø for å lanseres, forlagene inviterer til forlagsmøter og flere festivaler arrangeres. I går var jeg på folagsmøte for Juritzen forlag etterfulgt av intervju med to av forlagets forfattere: Noëlle Harrison og Cecilia Samartin.

Sistnevnte er en forfatter jeg er kjent med. Tidligere har jeg lest Mofongo, Drømmehjerte og Salvadoreña. Av disse var det nok Drømmehjerte jeg likte best, hvor handlingen er lagt til Cuba. Samartins nye bok, Doña Maria, er igjen lagt til Cuba. Mange mener at dette nok er hennes mest politiske bok, men Samartin selv understreket at den først og fremst handlet om menneskerettigheter og forhold mellom mennesker. Jeg må innrømme at jeg er nysgjerrig på boka, og gleder meg til å lese den.

For meg er Noëlle Harrions et nytt bekjentskap. Hennes bok Beatrice kommer i høst ut som hennes første bok oversatt til norsk. Harris er født og oppvokst i England, men i 1991 flyttet hun tilbake til morens hjemland, Irland, og det er nettopp Irland som har inspirert helle til å skrive boka Beatrice.

Intervjuet ble ledet av Kapittel-sjef Espen Røsbak, og det var en varm samtale med de to forfatterene. Det ble en varm dialog med mye humor. Og best av alt? Jeg fikk med meg både Doña Maria og Beatrice hjem – i signert stand!

4 kommentarer til «Noëlle Harrison og Cecilia Samartin på Kulturbanken»

  1. Dette hørtes ut som et meget vellykket intervju, Elin. Selv ble jeg veldig nysgjerrig på Beatrice. Samartin føler jeg meg ikke helt klar for enda, hun er litt for mye i vinden og da blir jeg ofte litt mettet selv uten å ha lest et ord av forfatterskapet.

    Kos deg med bøkene 🙂 Vi sees i morgen.

  2. Heisann!
    Jeg er også litt nysgjerrig på boka «Beatrice», men må ærlig si det ikke var den jeg dro hjem for å lese. Håper du likte «seansen» med Røsbak og damene, jeg hadde fått min dose Samartin for dagen 😉
    Hyggelig å hilse på deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *