Bokbloggtreff i Oslo, 15. september 2012

Først vil jeg takke arrangørene for et flott treff. Jeg storkoste meg! Det var veldig moro å treffe andre bloggere jeg på en måte føler jeg kjenner, selv om jeg bare har lest tankene deres rundt bøker på nettet. Ja, bortsett fra dem jeg har kommunisert med ellers på nett, de kjenner man kanskje litt ekstra?

Jeg kunne sikkert ha navnt flere jeg syntes det var ekstra gøy å møte, selv om det var kjempegøy å møte alle sammen! Bare synd det ble så lite tid til å snakke med alle på! Skulle gjerne ha snakket mye med med Frøken B, som har bloggen Bokvrimmel, som jeg har kjent på nett i noen år nå…

En av bloggerene jeg har fulgt siden hun startet bloggen sin er Lise, som står bak bloggen Knirk. Å treffe Elida IRL for første gang i Oslo var egentlig litt festlig, siden vi bor i samme distrikt, og ferdes på flere av de samme stedene. Som alltid koselig å treffe Lesekaninen, som er en av mine beste venner.

Etter at vi hadde løpt litt rundt og hilst på hverandre, var det tid for litteratur-quiz. Siden Lesekaninen og jeg hadde havnet på et bord for oss selv, endte vi opp som et minilag. Vi visste vel på forhånd at vi ville tape med glans, men pytt. Etter quizen fikk vinnerlaget forsyne seg først av bokbuffeten. Den virkelig bugnet av bøker! Jeg hadde egentlig ingen planer om å ta med meg noen bøker hjem, men slik ble det ikke. I tillegg til bøkene jeg fikk med fra buffeten, fikk jeg en bookcrossing-bok fra Lesekaninen, andre bok i Song for Eirabu (personlig oberlevert av Kristine Tofte, forfatteren selv) og et par bøker nedarvet fra en kompis. Sånn kan det gå…

Det var absolutt fint med forlagsbesøk, hvor de gjorde rede for sitt forhold til oss bokbloggere. Det var tydelig at de forskjellige forlagene hadde forskjellige innfalsvinkler, og det var virkelig interessant å høre at de mente at vi satt med makt. Når jeg selv skriver mine innlegg, føler jeg at jeg ikke har spesielt stor makt, selv om jeg vet at jeg har en relativt godt besøkt blogg. Kanskje fordi jeg ofte tenker at jeg skriver til folk jeg kjenner, heller enn til «den store massen»? Uansett, flott med innblikk!

Treffet ble avsluttet med et paneldebatt (les referatet hos Bokmerker.org). Debatten ble nok av mange oppfattet som litt temperaturløs, spesielt i starten. Den tok seg heldigvis opp mot slutten, men som nevnt av flere i forskjellige bokblogger, var det nok mange som gjerne skulle ønske de kunne ha kommet med kommentarer underveis. Noen av oss twitret dog kommentarer underveis, og benyttet oss av hashtagen #bokbloggtreff.

Så var plutselig treffet over, og vi gikk hver vår vei. Selv vil jeg avslutte oppsummeringen med å dele noen av bildene mine fra treffet:

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Praten satt løst, selv i starten.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Arrangørene presenterte seg og ønsket velkommen.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Bokbuffetten granskes.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Dagens fangst nytes.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Vi koser oss!

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Redaktør for oversatt barne- og ungdomslitteratur i Gyldendal, Ingvild Greaker Myhren.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Torbjørn var eneste hane i kurven.

Bokbloggtreff 15.09.2012, foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Debattpanelet (fra venstre): Bernhard Ellefsen (journalist i Morgenbladet og Vagant), Merete Granlund (litteraturkritiker i Dag og Tid), Rose-Marie Christiansen (bokblogger), Line Tidemann (bokblogger), Anne Iversen (informasjonssjef i Schibsted forlag), Janicke Heldal Stray (bokblogger), Kristine Tofte (forfatter og blogger) og debattleder Elin Brend Bjørhei (bokblogger).

8 kommentarer til «Bokbloggtreff i Oslo, 15. september 2012»

  1. Det var koselig å hilse på deg, og flott med enda flere bilder fra treffet. Jeg fikk ikke tatt så mange bilder, glemte det helt bort. Tok noen under middagen.

    Jeg hadde tenkt å ta med min kopi av Vargtid for å få den signert av Tofte, men glemte det helt. Det er jeg litt lei meg for. For håpe det blir flere anledninger til det senere. Fikk enda mer lyst til å lese den når jeg hørte på Tofte.

  2. Så gøy at du har fått foreviget opplevelsen, Elin. Treffet ga mersmak og jeg gleder meg virkelig til neste gang.

    Kristine Tofte gjorde en veldig god figur på debatten, jeg digger henne bare mer og mer. Vargtid har ikke blitt lest av meg enda heller, boken ligger her og venter på at jeg skal ta meg tid til den. Grunnen til at jeg ikke har begynt enda er fordi det er en bok som fortjener min fulle og hele oppmerksomhet, skulle helst hatt et par dager alene med bare meg og Vargtid 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *