New York Public Library

I juni besøkte jeg USA for første gang i mitt liv. Turen gikk til New York, Tacoma (som ligger sør for Seattle), Seattle, Vancouver i Canada, Las Vegas, og så tilbake til New York. Det var en veldig spennende reise, og jeg sitter igjen med mange inntrykk og minner.

Et av målene mine med New York-besøket var å få se et av verdens vakreste bibliotek: New York Public Library. Biblioteket ligger midt på 5th Avenue, og ble grunnlagt i 1895.

Biblioteket består av to etasjer og flere rom, blant annet to-tre lesesaler. Hver del har sin egen skjønnhet, og på avdelingen for kart (som også er et eget rom) finner man gamle kart og globuser. Under kan du se noen av bildene jeg tok der, men jeg vil på det varmeste anbefale å ta turen selv.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

18 kommentarer til «New York Public Library»

  1. Fine bilder! Jeg og søsteren min planlegger en NY/USA-tur til neste sommer, og nå vet jeg hvor jeg skal innom, hehe. Takk for tipset!

  2. Skjønner at dette biblioteket må være et av verdens flotteste. Takk for at du deler de fine bildene med oss (:

  3. Fantastisk fine bilder, tusen takk for at du la dei ut! Eg var i New York i 2005, men då var eg ikkje lenger inn enn i foajéen på dette fantastiske biblioteket. Carrie i «Sex and the city» skulle jo gifte seg her, men som vi veit; Big fekk kalde føter. Nåja, det ordna seg jo, om enn i ein tanke mindre majestetiske omgjevnader. Eg besøkte derimot er par filialar i New York, og det var verkeleg stusselege greier. Spygrønne veggar, surt personale og utelukkande paperbacks i hyllene. Men svært godt besøkt, det skal seiast.

  4. Hei,
    Så flotte bilder til inspirasjon! Utrolig vakkert bygg. Skal på ferietur til USA neste uke og første stopp er N.Y. hvor biblioteket som et av mine «must». Håper å rekke dette 🙂 Skal så videre til Seattle og gleder meg bl.a. til å se Seattle public library også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *