Seattle Public Library

På min USA-reise i juni rakk jeg en dagstur til Seattle, og da passet jeg på å besøke byens folkebibliotek. Hovedbiblioteket ligger sentralt i byen, på 1000 Fourth Avenue.

Biblioteket i Seattle har en lang historie, og hadde sin spede start allerede i 1868. Selv om det ikke akkurat hadde noen pangstart, kom det omsider en mer stabil ordning i 1890, da byen ga det et eget budsjett. Året etter åpnet det ofisielle folkebiblioteket i femte etasje av Occidental Building i Pioneer Square. Det nåværende hovedbiblioteket åpnet 23. mai 2004. Du kan lese mer om bibliotekets historie på deres hjemmesider.

Inne i biblioteket er det lyst og luftig.
Inne i biblioteket er det lyst og luftig.

Biblioteket er et stort, åpent og lyst bygg på hele ti etasjer, og det var en fornøyelse å gå der inne. De hadde heller ikke vært redde for å bruke farger, og flere steder var de skikkelig knasje. En av rulletrappene var i en gulgrønn farge, og etasjen med møterom var knall rød!

Seattle Publig Library. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Barneavdelingen var også festlig, med blant annet en drage som så ut til å fly gjennom rommet. Dessuten var den stor, romslig og med lave hyller, slik at barna lett kunne få tak i bøkene.

I videoen under kan du se hvordan det ser ut inne i biblioteket.

Befinner du deg i Seattle, anbefaler jeg definitivt å ta turen innom hovedbiblioteket!

2 kommentarer til «Seattle Public Library»

  1. Takk for fine bilder og info! Gleder meg til et besøk her snart.
    Ha en fortsatt fin sommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *