Smakebit på en søndag

Det går litt treigt med lesingen om dagen. Høsten har vært hektisk, og det er fortsatt mye å sette seg inn i på jobb, selv etter over 3 måneder. Men jeg leser i hvert fall litt innimellom, og holder på med kritikerroste Jordmora av Katja Kettu, noe jeg har gjort ei stund. Smakebiten er hentet fra side 44:

Jeg hørte ikke på henne. I hemmelighet begynte jeg å pakke. Jeg brydde meg ikke om ulet fra luftvernsirenene, og jeg hørte ikke på alle dem som sa de skulle dra til Sverige før høsten kom, til Ôsterbotten, den ene hit den andre dit. Mens de flyktet i sikkerhet fra krigen, ville jeg følge deg dit det luktet krutt og jorda var sønderskutt av stalinorglet.

Jordmora, av Katja Kettu
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Flere smakebiter kan du finne i Maris blogg, Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *