Vancouver Public Library

Da jeg var «over dammen» sommeren 2013, fikk jeg også med meg en tur til Kanada. Jeg har venner i Vancouver, som er felles venner med venner av meg som jeg besøkte i USA, og vi kjørte bil opp for å besøke dem et par dager. Min kanadiske venninne tok meg med på byens bibliotek, Vancouver Public Library.

Vancouver Public Library
Vancouver Public Library
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013

Dagens bibliotekbygning ligger på Library Square (350 West Georgia Street), hvor hovedutlånet har ligget siden 1995. Biblioteket er på ni etasjer, og hvis du ser bilder tatt ovenfra, ser det ut som en spirat! Et ganske unikt bygg, med andre ord.

Når du kommer inn hovedinngangen, kommer du ikke rett inn i biblioteket, men du kommer inn i en slags «gang» eller «hall» med kafé og små, koselige butikker. Man må litt lenger inn i bygget før man kommer til selve biblioteket, som jeg opplevde som lyst og luftig, selv om de en del steder hadde mange, høye bokhyller.

Siden jeg ikke var alene, fikk jeg ikke tid til å utforske biblioteket så mye som jeg hadde lyst til, men her er en video jeg har laget fra besøket mitt:

2 kommentarer til «Vancouver Public Library»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *