Smakebit på en søndag

Det har riktignok ikke blitt søndag enda, men det er ikke lenge igjen, og jeg har planer om å krype under dyna straks. Jeg er egentlig veldig B-menneske, men i dag tidlig ble jeg vekket av bråk i forbindelse med rehabiliteringen av bygget jeg bor i. Jeg setter overhodet ikke pris på å bli vekket like etter klokka åtte en lørdag morgen, det er sikkert og visst!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2015
Lumos synes jeg heller skal kose med ham…
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2015
Denne uka er jeg kattepasser for den nydelige, lille pusen Lumos. Mens jeg har vært på besøk etter jobb, har jeg forsøkt å lese litt i boka Hotel on the Corner of Bitter and Sweet skrevet av Jamie Ford. Boka fikk mye ros da den kom ut, og jeg har egentlig hatt lyst til å lese den lenge. Da jeg var i USA for to og et halvt år siden fant jeg den i et «Little Free Library», og den ble med hjem. Jeg er litt over halvveis i boka, men smakebiten er hentet fra første side. Det er faktisk åpningssetningene i boka, noe jeg syntes passet godt denne gangen.

«Old Henry stood transfixed by all the commotion at the Panama Hotel. What had started as a crowd of curious onlookers eyeballing a television news crew had now swollen into polite mob of shoppers, tourists, and a few punk-looking street kids, all wondering what the big deal was. In the middle of the crowd stood Henry, shopping bags hanging from his side. He felt as if he were waking from a long forgotten dream. A dream he’d once had as a little boy.»

For flere smakebiter, ta turen innom Maris blogg. Det er hun som er vert, så det er der vi legger igjen lenker til våre smakebiter.

God søndag!

38 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

 1. Jeg las denne boka en tid tilbake, og syns den var bra. Koselig med katt, da! Skulle gjerne hatt en, men vi reiser bort så ofte at det ville være feil for katten. God søndag!

 2. For en flott pus! Jeg har to godt voksne kattedamer i huset som jeg er veldig glad i. Boken du leser har jeg faktisk stående i bokhylla, men har ennå ikke kommet i gang med å lese den. Takk for smakebit!

 3. Nej kl åtta en lördag är för tidigt! 🙂
  Den här läste jag och tyckte om när den kom. Men jag tyckte ännu mer om Snow falling on cedars av David Guterson som handlar om samma period i USAs historia kan man säga.

 4. Den har jag läst och jag tyckte om den. Det är mysigt med katt! Vi blir väckta varje dag, vardag som helgdag, vid 8 av katterna som vill ha mat. Tack för smakbiten!

 5. Denne boken likte jeg godt. Så gøy å ha plukket den med seg hjem fra et så spennende sted. Håper pusen fikk litt oppmerksomhet han også 🙂

 6. Jeg likte denne boken veldig godt. Det var en fin og samtidig rørende historie. Den lærte med også mye om japanernes historie i USa under andre verdenskrig. Jeg visste ikke at de ble internert.
  Jeg har sett på Snapchat at du har katt for tiden, den var virkelig søt.
  Regner med vi snakkes på Sølvberget i morgen? Klem

 7. Åh vilken söt katt! 🙂 Jag hade katt i min uppväxt och saknar den lite. Skulle vara trevligt att vara kattvakt någon gång, men just nu är det inte någon i min omgivning som har en.. Blir nyfiken på boken. Tack för smakbiten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *