Smakebit på en søndag

Kalenderen viser søndag 8. mai 2016, og jeg skal løpe Wings for Life i dag. Wings for Life er et løp hvor 100% av deltakeravgiften går til forskning på ryggmargsskader, og slagordet er «vi løper for dem som ikke kan». Løpet arrangeres i flere byer over hele verden, og alle løpet på samme tid. Startskuddet går kl 13:00 norsk tid, og jeg skal løpe i Stavanger.

Søndag betyr også at Mari er vert for smakebiter på blogging sin, Flukten fra virkeligheten. For tiden leser jeg, passende nok, Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping av Haruki Murakami, og dagens smakebit er hentet fra første kapittel:

For øyeblikket er målet å tilbakelegge flest mulig kilometer. Hvor fort det går, er av mindre betydning. Jeg tar meg god tid løper lange turer. Føler jeg for å løpe fortere, kan jeg alltids øke tempoet, men da reduserer jeg samtidig tiden jeg løper. Det viktigste er at den gode følelsen jeg har i kroppen etter en løpetur, blir med videre til neste dag. Dette er et triks jeg også bruker når jeg skriver romaner. Jeg setter alltid punktum når jeg føler at jeg kunne skrevet mer, for da blir det lettere å komme i gang neste dag.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

25 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

 1. Det här är en bok jag tror att jag aldrig kommer att läsa, löpning och jag är inte kompatibla 🙂 Lycka till i loppet i dag!

 2. Lykke til med løpingen! Det er et fint tiltak.
  Som du sikker vet så elsker jeg Murakami, men det var noe annet jeg kom på i dag. Jeg så et program på TV som handlet om hva en kunne gjøre for å få et lengre liv. De snakket om kosthold og mosjon, antioksidanter og måtehold med alkohol. Men så til poenget. Legen sa at en ville forlenge livet sitt med noen år hvis man jogget. Men man ville ikke forlenge det med like mange timer som man hadde brukt på joggingen. Så han sa at de som jogget virkelig måtte like det de drev med 🙂 Jeg syntes det var litt morsom sagt 🙂 Ha en fin søndag!

  1. Ja, jeg har definitivt fått med meg at Murakami er blant dine favoritter. 😉
   Haha, artig lege! Jeg liker jo å løpe, for min del har det hjulpet veldig psykisk. Løping, yoga og meditasjon er gull for meg! Og kostholdet mitt er ganske bra, det også, jeg er jo veganer! 😉

 3. Lykke til med løpingen i dag!
  Murakami er navnet jeg ser igjen og igjen, og hver eneste gang tenker jeg at nå er det på tide å lese noe av forfatteren. Men det går ofte i glemmeboken dessverre. Men en gang, en gang skal det skje. Kanskje til og med i år?
  Takk for smakebiten 🙂

 4. Tack för smakbiten! Murakami är en författare som jag inte läst ännu. Men någon gång ska det bli av 🙂 Hoppas det gick bra med löpningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *