Smakebit på en søndag

Helene Uri har akkurat kommet ut med ny bok, Hålke, og jeg er så heldig at den havnet i postkassa mi på torsdag. Selvsagt måtte jeg bare komme i gang med denne boka, og er jeg heldig rekker jeg å lese den ut i kveld eller i morgen. Dagens smakebit er hentet fra begynnelsen av boka.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Men Ebba er oppstemt. Hun har funnet løsningen. Svaret på spørsmålet hun kanskje ikke har stilt, men som har ligget der, like under uro og svak mistrivsel. Det er leiligheten som har skylden. Det er en lettelse å ha svaret. Det er en nødvendighet å ha et sted å plssere skyld og ansvar. Men etter hvert som Ebba fortsetter oppstigning fra drøm til dag, fortoner ideen om leilighetens forbannelse seg mer og mer tåpelig. En tanke som slett ikke er henne verdig, hun som i store deler av deler av sitt liv har vært en vitenskapens kvinne, en fornuftens talsperson.

Flere smakebiter finner dere som vanlig på bloggen Flukten fra virkeligheten.

18 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Jeg lurer på hva som har hendt, så hovedpersonen skylder på leiligheten sin, det er ikke en typisk unnskyldning. Selv har jeg bare lest en av bøkene Uri har skrevet med Arne Svingen, Din vakre jævel, det var en fengende ungdomsroman. Savnet deg på bokbloggtreffet i går, Elin 🙂

    1. Jeg fant ut at det var bokbloggtreff ca en uke før, og da passet det ikke så godt å plutselig skulle planlegge en Oslo-tur den helga. 🙁 Til neste år bor jeg forhåpentligvis i Oslo, og da blir ting litt enklere!

      Bokomtale kommer snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *