Min personlige leseutfordring for 2019

Først må jeg komme med en innrømmelse: Jeg er ofte veldig dårlig til å gjennomføre litterære utfordringer. Selv de jeg setter for meg selv. Det vil si, hvis jeg setter opp lister over bøker jeg skal lese, eller helt bestemte temaer, så funker det sjelden. Mer generelle utfordringer, derimot, kan funke. Som at jeg skal ha lest et visst antall bøker, så-og-så mange bøker på norsk, og liknende. I tillegg må målene være realistiske og gjennomførbare. Det er dette jeg har i mente når jeg setter opp mine årlige utfordringer for meg selv, og her er mine personlige utfordringer for 2019:

– lese minst 50 bøker
– lese minst 15 bøker på norsk
– lese minst 3 sakprosabøker
– lese minst 2 diktbøker
– lese kun 5 bøker samtidig på slutten av 2019

For at dette faktisk skal være gjennomførbart, kan ei og samme bok fint falle innunder flere kategorier. Hvis jeg for eksempel leser ei sakprisabok på norsk, vil den telle både som bok på norsk og sakprosabok.

Har du satt deg noen lesemål for 2019? Og hvis du har, hva er de?

Kopp med teksten "So many book, so little time". Foto: Av en annen verden © 2018
Foto: Av en annen verden © 2018

8 kommentarer til «Min personlige leseutfordring for 2019»

  1. Det ser ut som du har satt deg overkommelige lesemål, som det blir kjekt å følge opp, det skal bli spennende å følge med. Riktig godt nyttår Elin!

    1. Riktig godt nytt år, Tine! Ja, greit med mål man kaktisk har sjangs til å nå, ellers mister i hvert fall jeg helt piffen!

  2. Enig med Tine her. Overkommelige lesemål. Lurt, for er du som meg, kan lesemålene fort bli en klamp om foten. Jeg tenker å ha løse mål om å fortsette med bøker fra 1001-lista, i tillegg til å følge Elidas lesesirkel + Beathes mål om å lese alle 14 kvinnelige Nobelprisvinnerne. Sistnevnte greier jeg nok ikke innen oktober 2019, så det blir et mer langsiktig mål for min del. Godt nytt år!

    1. Ja, hvis målene virker helt uoverkommelige, kan man fort miste all leselyst, tror jeg. Det skal jo ikke være en kamp, men inspirasjon. Det er i hvert fall min tanke bak målene mine. 🙂

      Godt nytt år, Ann Helen!

  3. Morsomt at du har spesifikke mål. Jeg har også – tror jeg vil kalle det – delmål, som er å lese tre tyske og tre engelske bøker i løpet av et år. Resten blir nok norsk med kanskje et islett av svensk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *