Tanker rundt Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren

Ronja RøverdatterJeg husker godt mitt første møte med Ronja. Jeg hadde fått låne boka av en vennefamilie, og var så spent så spent på hvordan denne kunne være. Jeg nærmest slukte boka og elsket den, og da den senere skulle bli film, kunne jeg knapt vente med å få sett den! Jeg lurte skikkelig på hvordan filmen kom til å være…

Jeg tipper filmen kom mye senere til vår bygdekino enn visse andre steder i landet, men jeg husker jeg benket meg ned og fulgte intenst med. Joda, jeg likte filmen, bevares, men jeg var forferdelig skuffet over filmens Ronja. Hun var jo alldeles ikke lik Ronja i boka! Hvor var det sorte, krøllete håret hun hadde etter Mattis? Og Birk… Nei, han var heller ikke som han skulle.

I dag har jeg nok et mer avlappet forhold til filmen, og den er blant de jeg kan se omigjen og omigjen, men jeg liker nok fortsatt boka best. Leste den senest tidligere i år. Og jeg kommer sikkert til å lese den igjen ved en senere anledning.

Én kommentar til “Tanker rundt Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *