1990-tallet

Som Leselama og en rekke andre skal jeg si noe om meg selv og bøkene jeg leste på nittitallet. Jeg må innrømme at jeg synes det er vanskelig, det er tross alt snakk om et helt tiår som for min del var veldig innholdsrikt. Det startet med å gå på videregående og ble avsluttet med å avslutte universitetsstudier og begynne i min første «ordentlige» jobb. Jeg gikk gjennom forskjellige faser i livet, noe også min lesing nok bar preg av.

Nittitallet var faktisk et tiår hvor jeg leste alt mulig rart. Jeg kom meg gjennom hele Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo, leste en rekke ungdomsbøker, The Outsiders av S. E. Hinton var fortsatt favoritten, jeg leste Tarjei Vesaas for første gang, og forelsket meg i Shakespeare da jeg gikk på siste året på Hamar Katedralskole. Engelskstudier bragte med seg en rekke forskjellige engelskspråklige romaner og barnebøker. Jeg var på Interrail og oppdaget Jane Austen på en liten bokhandel i Polen. Mens jeg bodde i Wales fallt jeg pladask for Ursula Le Guinns bøker. Og sånn kan jeg holde på i det uendelige. Å skulle trekke fram enkelte tror jeg blir for vanskelig, ulike bøker betydde mye for meg på forskjellige tidspunkt. Jeg leste mye også den gangen. Det står respekt av å kunne velge ut et fåtall bøker, men jeg beklager, dét klarer ikke jeg.

6 kommentarer til «1990-tallet»

  1. Jeg skjønner godt at du ikke greier å velge ut noen. Bøker fra et helt tiår, jeg ble målløs da jeg så det memet. Hvordan husker folk hva de har lest over så lang tid? Skriver de opp hver eneste bok, eller?

    Eh… forresten, nettopp det gjør de kanskje. Jeg blir stadig mer imponert over hvor seriøse bokbloggere kan være 😉

  2. Jeg skriver faktisk liste over alt jeg leser, men jeg startet ikke med det igjen før 2005. Før det gjorde jeg det på 80-tallet, men notatboka jeg skrev i den gang har jeg ikke lenger.

    Skulle ikke bokbloggere være seriøse? ;-P

  3. Joda, men mange virker så kloke og beleste at jeg føler meg som en ballong i forhold. Tør jeg skrive om bøker når jeg har lest så lite og andre så mye? (Ja, jeg tør jo det. Men det er nesten litt rart.)

  4. Husker ikke en dritt av hva jeg leste i 90-åra. Ikke kan jeg skylde på ammetåda heller.

    Leste jeg noe i det hele tatt i det tiåret???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *