Enda en bok jeg vil lese!

Monster
Knut Nærum kom nylig ut med ny roman: Monster. Jeg har så langt lest både hva forlaget og hva Biblioteksentralen skriver om boka, og bare dette har fått meg til å humre og le. Nærum er, etter min mening, en genial forfatter, og jeg digger den tørre humoren hans.

Forlaget sier følgende om boka:

Året er 2013. Siv Jensen er statsminister, og den arktiske isen er snart borte. Isbjørnen vandrer sørover, og en utagerende hotellkonge oppretter enorme reservater for å la den leve på det norske fastlandet. Med katastrofale følger.
Er det en skrekkroman? Er det en brannfakkel i klimadebatten? Er det satire? Monster er alt dette og mer.

…og Biblioteksentralen sier dette:

I Norge går det isbjørner i gatene, tror flere amerikanere. I denne humoristiske klimathrilleren blir det sant: Den arktiske isen smelter, isbjørnene trekker sørover til fastlandet og mennesket blir en truet art. Norske politikere er usikre på hvordan trusselen skal håndteres, og landet står snart på randen av noe som ligner en borgerkrig. Dyrene når til slutt hovedstadens gater, regjeringen setter inn hæren, men det er for sent: Borgerne forsvarer seg med det de har og det blir et blodbad uten like.

2 kommentarer til «Enda en bok jeg vil lese!»

  1. knut nærum, he he he. Jeg ler bare jeg hører navnet hans. Sikkert en bok verdt å lese på høsten- hans sirlige humor er til å dævve av, på linje med Erlend Loe, egentlig :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *