Prioritaire av Iselin C. Hermann

PrioritaireOi oi oi, for ei bok! For ei heit og dampende bok! Prioritaire fant meg via en BookCrossing-bokring. Det vil si, da den dumpet ned i postkassa mi i midten av august kunne jeg ikke en gang huske at jeg hadde sagt at jeg ønsket å være med på bokringen, men det var med nysgjerrighet jeg tok en sniktitt før jeg la den vekk og bestemte meg for at denne måtte pent vente, så som de andre skjønnlitterære bøkene jeg ønsket å lese.

Den unge, danske kvinnen Delphine Hav har på en kunstutstilling sett et maleri av den franske kunstneren Jean-Luc Foreur. Bildet gjør et så sterkt inntrykk på henne at hun sender et postkort til kunstneren for å takke:

«- någonstans under huden, där köttet börjar bli flytande, ser jag er tavla Sanse titre 2,22 x 2, så som den hängde i Gallerie Y i Paris.Eller kanske: färgerna, förskjutningarna, förloppen har satt sig i kroppen på mig.

Även om jag inte äger den, är bilden min.

Tack
Delphine Hav»

Dette er starten på en korrespondanse mellom Delphine og den franske, gifte kunstneren. En korrenspondanse fyllt av lengsel, savn, og ikke minst lidenskap.

Boka er ei vakker, lita bok. Orginalt er den skrevet på dansk, jeg leste den i svensk oversettelse. Noen norsk oversettelse har jeg ikke funnet. Skulle du komme over boka, ikke la deg avskrekke av å lese den på et annet skandinavisk språk: den er verdt det!

Én kommentar til “Prioritaire av Iselin C. Hermann”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *